VG gjør ikke som Dagbladet

Holder prisen uendret.

04.02.09 14:17

- Dagbladet har liten eller ingen innvirkning på VGs strategi, sier VG-leder Torry Pedersen til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dagbladet kommuniserte i går at de skal sette opp løssalgsprisen til 15 kroner fra månedsskiftet april/mai.

Øker ikke prisen nå
Pedersen er tydelig på at de ikke akter å følge Dagbladet med det første, selv om de to tabloidene har tradisjon for lik pris.

- Vi setter prisen på selvstendig grunnlag. Sist gjorde vi det i juli i fjor da vi satte opp prisen fra ti til elleve kroner. Vi har ingen planer om å sette opp prisen nå, sier Pedersen.

Han sier Dagbladets prisøkning vil kunne komme VG til gode.

- Det virker som om Dagbladet har tenkt å satse sterkere mot sine primære målgrupper og det kan godt hende at prisøkningen vil lønne seg for avisen. For de leserne som er mer «pendlende» så vil jeg si at vi får en fordel. Etter min mening leverer vi et bedre produkt til en lavere pris, sier Pedersen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Kan senke opplaget ytterligere
Administrerende direktør Arne Inge Christophersen i mediebyrået Initiative Universal Media mener Dagbladets prisøkning kan gi enda lavere opplag.

- Vi kan komme til å se den samme utviklingen i ukedagene som i helgene hvor folk bare kjøper én av avisene. Det kan bidra til å sende Dagbladets opplag ytterligere nedover. Når det er sagt så er det mulig at Dagbladet vil kunne tjene på prisøkningen. De har hatt en tendens med flere lesere per avis og det kan skyte ytterligere fart nå. Hvis det er slik at de har nådd «grunnfjellet» så kan det være fornuftig å ta bedre betalt, sier Arne Inge Christophersen.

Han sier det er et modig trekk av Dagbladet å øke prisen.

- Hvorvidt de får betalt for det gjenstår å se. Jeg skjønner at de ønsker bedre betalt, papirprisen har gått markert opp og hvis de mener at de har et produkt som er verdt denne prisen så skal de ha for å prøve. Overfor unge lesere er det imidlertid ikke sikkert dette er rett medisin. Jeg vil tro de hever terskelen for at Dagbladet blir en del av unges leservaner, sier Christophersen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag