NA24.no

VG har blitt kuttet i to

(Faksimile)
Storavisen er på vikende front.

Norges nest største avis etter Aftenposten og soleklart største nettavis, VG, sliter med fallende inntekter. I tredje kvartal gikk avisen i tillegg på en solid smell i regnskapet, etter at Nettby måtte gi tapt for Facebook.

Tapt 50 mill.
I siste kvartal måtte VG punge ut 24 millioner kroner til Dagbladet, på grunn av rettighetskonflikten rundt Nettby. I tillegg til dette tar VG Nett en nedskrivning på Nettby. Ifølge Investor Relations-ansvarlig Jo Christian Steigedal i Schibsted består største delen av selskapets nedskrivninger på 26 millioner kroner i kvartalet, fra Nettby-nedleggelsen.

Dermed har VG Nett tatt et tap på nesten 50 millioner kroner på Nettby i kvartalet.

Kuttet i to
Det er særlig opplagsinntektene til papiravisen som er på vikende front, men også VG Netts annonseinntekter falt i tredje kvartal. Totalt falt VGs inntekter fra 498 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, til 472 millioner kroner i tredje kvartal i år.

VGs opplag falt med 10 prosent til 238.715 aviser, noe som nesten er halvering fra toppnivåene i storhetstiden.

Også VGs driftsresultat er på vikende front, med et fall fra 100 millioner kroner, til 88 millioner kroner i tredje kvartal. Av dette sto papiravisen for 77 millioner kroner, mens VG Netts driftsresultat forbedret seg fra 12 millioner kroner i fjor til 16 milioner kroner i tredje kvartal i år. Putter man imidlertid tapet på Nettby inn i VG Netts resultater, får man et heleleding resultat på noe rundt minus 30 millioner kroner.

- Det er god inntektsvekst for kjerneproduktet VG.no, men Nettby.no går tilbake som følge av svak trafikkutvikling, heter det i kvartalsrapporten til Schibsted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere