NA24.no

VG-sjefen refses etter aksjekjøp

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kredittilsynet advarer Bernt Olufsen.

Ifølge Journalisten har VGs ansvarlige redaktør, Bernt Olufsen, brutt loven om verdipapirhandel en rekke ganger. Når får VG-sjefen en advarsel fra Kredtittilsynet.

Til Journalisten sier seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet at tilsynet har konstatert brudd på verdipapirhandelloven, noe som har endt med en advarsel.

- Slike advarsler gir et varsku til primærinnsideren om at Kredittilsynet vil anmelde forholdet, dersom det i framtiden konstateres nye brudd. I denne saken ble advarsel ansett som en riktig reaksjon, idet det dreiet seg om relativt små kjøp som ble handlet over en lang tidsperiode, sier Holen til journalistenes medlemsblad.

Les også: VG-sjefen brøt loven

Olufsen og hans kone, VG-journalist Jorunn Stølan, har i flere omganger siden tidlig på 90-tallet kjøpt Schibsted-aksje. Olufsen ble ansvarlig redaktør i VG i 1994, og har i mange år vært såkalt primærinnsider i Schibsted. Dermed har han vært pliktig til umiddelbart å sende melding til børsen om alle handler han selv, eller nærstående personer, foretar i Schibsted-aksjer. Forholdet ble oppdaget da Schibsted i sommer gjennomførte en større aksjeutvidelse, der også ansatte fikk mulighet til å kjøpe rabatterte aksjer i eget konsern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere