*Nettavisen* Økonomi.

VG stjal fra konkurrent

Fredag gikk fristen for gavepensjon i VG ut. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

VG Nett gikk rett i fella da konkurrent ville bekrefte en mistanke.

15.05.12 09:43

I helgene spilles det bortimot alltid en rekke fotballkamper samtidig. De fleste nettaviser operer derfor med et direktesystem, slik at leserne kan følge med på kampene.

For Nettavisen er det Avisenes nyhetsbyrå (ANB) som leverer liveoppdateringene (www.nalive.no). Der har man lenge hatt en mistanke om at VGs livesystem - VG-live - kopierer det ANB skriver.

Derfor bestemte ANB seg for å legge ut en felle, skriver Journalisten.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Kopierte falskt gult kort
I søndagens kamp mellom Chelsea og Blackburn, la nyhetsbyrået ut et falskt gult kort. I teksten sto det at man var usikker på hva Chelseas Daniel Sturridge fikk gult kort for, men det kan ha vært for munnbruk.

Like etter dukket det samme gule kortet opp i VG-live sitt system, med munnbruk som årsak. Et gult kort som altså aldri hadde blitt gitt ut.

- VG bruker systematisk fra det vi leverer på liverapporteringene i fotball. Vi har hatt mistanke om det lenge, så i går la vi inn et falskt gult kort, sier sjefredaktør Hallgeir Westrum til Journalisten.

Westum forteller også at de har sett lignende hendelser fra norsk cupfotball og 1. divisjon.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

- Henter ikke systematisk
Sportssjef i VG Øyvind Brenne beklager hendelsen, og uttaler at det ikke skal skje igjen. Han avviser imidlertid at VG systematisk kopierer fra konkurrenten.

- Det er hundre prosent sikkert at vi ikke systematisk henter fra dem. Vi følger Premier League-rundene med mange folk i sving, og følger så mange kamper som mulig på TV og web-TV. Vi bruker våre egne øyne, men som i all journalistikk bruker vi flere kilder. På engelsk fotball fortrinnsvis engelske nettsteder, hvor vi kryss-sjekker opplysninger vi skulle overse. I går skjedde det en glipp som jeg ikke har problemer med å beklage, sier Brenne til Journalisten.

Brenne forteller at det er normalt at én journalist sitter med flere kamper samtidig hos VG. På søndag var det fem-seks personer som dekket de ti kampene i Premier League.

Hos Avisenes nyhetsbyrå har man én person til hver kamp i Premier League. Hallgeir Westum reagerer kraftig på at VG kopierer ANBs tjeneste, og byrået vil nå sende regning til VG Nett. Øyvind Brenne vil ikke kommentere hvordan VG vil forholde seg til en faktura.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.