NA24.no

VG vil ta betalt på nett

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Men, vil ikke følge samme modell som Rupert Murdoch.

VGs administrerende direktør Torry Pedersen varsler at han vil ta betalt for nettutgaven sin. Hva slags betalingsmodell VG ender opp med på nett, er imidlertid ikke klart.

- Å overføre papiravisenes abonnementsmodell til nettet har jeg liten tro på. Perspektivet at enten betaler alle, eller så betaling ingen er feil. Forretningsmodellene på nettet må byghges mye mer differensierte, sier Pedersen til Dagens Næringsliv.

Vil ta betalt
Rupert Murdoch har allerede varslet at han vil ta betalt for sine onlineutgaver. To av Storbrittanias største aviser, som The Sun, kommer til å ta betalt for sitt innhold.

Ved starten av året varslet New York Times melder at avisen planlegger å ta betalt fra aktive lesere av nettutgaven. For New York Times' del dreier det seg om å gi brukere tilgang til et visst antall artikler hver måned før de må betale en fast pris for ubegrenset tilgang. Abonnenter på papirutgaven får imidlertid full tilgang.

Planen er å innføre dette i januar neste år, og avisen har tenkt å utvikle sitt eget betalingssystem i stedet for å bruke noe av det som finnes på markedet nå.

Gitt opp tidligere
Mange aviser har forsøkt ulike betalingsløsninger, men de fleste har gitt opp. New York Times har også gjort et par forsøk tidligere, uten hell. Fra 2005 til 2007 var deler av innholdet lagt inn i en betalingstjeneste som kostet 49,95 dollar i året. Avisen fikk 210.000 abonnenter på denne tjenesten, men kuttet den ut fordi man da mente det var mer penger i å øke trafikken og dermed annonseinntektene.

Mest vellykket har betalingsløsninger til nå vært for finansaviser. Både Financial Times og Wall Street Journal har nettsteder som kombinerer en del åpent stoff med betaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere