NA24.no

VGs annonseinntekter på papir falt med 30 prosent

Konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal.
Konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Annonseinntekten i fritt fall for papiravisene.

Mediekonsernet Schibsted leverer stabile inntekter i fjerde kvartal, men tar et overraskende tap på bunnlinjen.

VG digitale inntekter økte mer over 20 prosent i fjor, sammenlignet med året før, viser Schibsteds årsresultat.

Annonseinntektene faller

Dog er annonseinntektene for papiravisene i fritt fall. VGs annonseinntekter på papir falt med 30 prosent fjerde kvartal i fjor, sammenlignet med året før.

I Schibsteds abonnementsaviser, som omfatter Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad falt annonseinntektene på papir med 18 prosent i samme periode.

Økte digitale inntekter

I resultatet som ble presentert fredag, kunne VG skilte med økte digitale inntekter på 22 prosent i 2014, sammenlignet med året før. Økningen i fjerde kvartal var omtrent på samme nivå. God utvikling for mobilannonser og nett-TV nevnes som årsakene i rapporten.

- Et svakt punkt i delårsrapporten for 4. kvartal er Finn.no, der inntektsutviklingen er skuffende. Beslutningen om å øke trafikken ved å gjøre den private delen av generalistsegmentet gratis samt den negative utviklingen i det norske markedet for stillingsannonser har gitt svakere inntektsutvikling for Finn, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

Overraskende tap

For kvartalet fikk Schibsted et brutto driftsresultat på 453 millioner kroner mot 455 millioner kroner året før, mens det ifølge estimater fra SME Direkt var ventet 524 millioner.

Brutto driftsmargin var uendret på 12 prosent, mens online rubrikk økte marginen til 27 fra 22 prosent.

Før skatt tapte Schibsted 108 millioner kroner, mot et overskudd på 975 millioner kroner året før, da det ble bokført gevinster på 1,1 milliarder kroner. Det var på forhånd ventet et positivt resultat før skatt på 102 millioner.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere