*Nettavisen* Økonomi.

Vi avslører ny kjendisdesigner

Foto: (Bik Bok)

Hun er Bik Boks nye gjestedesigner - se hvem her!

18.02.10 15:45

(SIDE2): Hun gikk hele to visninger under Oslo Fashion Week onsdag denne uken - og nå er Charlotte Thorstvedt (23) klar med sin egen kolleksjon.

Det er andre gang Bik Bok lar et kjent fjes kreere en kolleksjon. I fjor vår var det Jenny Skavlan (23) som viste en rocka kleskolleksjon.

Se Charlottes skisser nederst i saken!

Mye kjoler og kjetting
Charlotte elsker kjoler og det gjenspeiles da hun for noen måneder siden har satt seg ned for å tegne en kleskolleksjon for aller første gang. For hun har tegnet alle klærne selv understreker hun.

- Dette er ikke en «endorsement deal», jeg har tegnet alle disse klærne selv. Jeg har lært masse gjennom denne prosessen, hovedsakelig at det er en lang vei fra tegning til ferdig produkt. Det er ikke alltid like lett å få et plagg til å se nøyaktig ut som det du tenkte da du først tegnet det. Det er mange praktiske ting å ta hensyn til, mange brikker som skal på plass, sier Charlotte Thorstvedt.

Inspirasjon har hun funnet fra klær hun selv vil ha på seg.

- Inspirasjonen var hovedsakelig klær som jeg selv ville gått med, og som jeg skulle ønske fantes der ute, sier hun om klærne som består av mest kjoler, men også T-skjorter, en genser, en playsuit og et skjørt.

- Det er spesielt et plagg, «bunny» T-skjorta, som virkelig gjenspeiler min personlighet. Det er en tegneseriekanin som jeg har tegnet, som vi har som trykk på en boyfriendstil T-skjorte. Det plagget er lekent og moro, og spesielt personlig siden jeg faktisk har tegnet motivet.

Fargerik
Charlotte er glad i mørke farger, men nå har hun slått seg litt mer løs med farger.

- Selv om jeg elsker å gå i svart, så er dette en vårkolleksjon så det er masse hvit, pudderrosa og mintgrønn. Sorbetfarger. Miami Vice og Studio 54 er inspirasjonskilder. Det er fokus på skuldre, skulderputer og kjettingdetaljer. Detaljer er det som virkelig kan gjøre et plagg spesielt, så jeg har både fjær, sløyfer og kjetting i kolleksjonen. Jeg elsker selv å gå med kjoler, så det er seks kjoler med, sier hun.

Blant hennes personlige favorittene er palmekjolen, frill-kjolen, og bunny T-skjorta.

Charlotte oppsummere kolleksjonen med tre ord: Sommerlig, leken, RÅKUL!

- Behold din egen stil
23-åringen har alltid vært opptatt av mote - og hun har røpet at hun har hatt lyst til å lage sin egen kolleksjon.

- Trender kan være morsomme å leke seg med, noen trender faller man mer for enn andre. Men jeg tror det er viktig å ikke følge dem slavisk, man må beholde sin egen stil i bunn og grunn. Det er det å finne sin egen stil som er utfordringen. Mote skal være gøy også, derfor synes jeg man skal kunne leke seg med mote og gå med litt crazy ting av og til, sier Charlotte som er glad i å matche sin helt egen stil.

Derfor har hun også blitt kåret til Norges best kledte av diverse magasiner, hos Side2 ble hun kåret til mest sexy i 2007 og vært med i motereportasjer de siste årene.

Se hennes ti motekjøp for Side2: På tå hev i designersko

Kolleksjonen «Bik Bok by Charlotte Thorstvedt» lanseres i Bik Boks nye flaggskipbutikk i Grensen i Oslo 22. april.

2890

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.