*Nettavisen* Økonomi.

Viasat blir ikke gratis

Samferdselsministeren Liv Signe Navarsete

Samferdselsministeren Liv Signe Navarsete Foto: (Miguel Carazo)

Samferdselsdepartementet overkjører Post-og teletilsynet.

27.04.07 15:57

Utgangspunktet for saken var en uenighet mellom RiksTV og MTG om at den nye kanalen Viasat 4 skulle være gratis for seerne i det digitale bakkenettet. Post og teletilsynet konkluderte med at det ville være forskjellsbehandling å ikke la Viasat 4 gå gratis siden TV 2 fikk muligheten til det. RiksTV ville ikke dette fordi det bryter med forretningsmodellen som myndighetene tidligere har godkjent.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Brøt med inngåtte avtaler
- Avtalene med tv-kanalene var i all hovedsak ferdig forhandlet. Men i innspurten av forhandlingene sender Post- og teletilsynet ut et brev der de tolker konsesjonen på en annen måte enn myndighetene har gjort tidligere. Resultatet er at vi må vente med å inngå avtalene med kringkasterne. Det får også følge for andre avtaler vi skulle inngått. Vi er bekymret for konsekvensene av brevet fra tilsynet, sa administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV til NA 24 Propaganda da Post- og teletilsynet la frem sin beslutning tidligere i år.

Riks-tv vant frem
Nå har Thorsby fått viljen sin.

Samferdselsdepartementet skriver i sin uttalelse at de ikke ser «at det ikke vil være i strid med ikke-diskrimineringsprinsippet å et brudd på diskrimineringsprinippet å behandle TV 2 og Viasat 4 fire ulikt når det gjelder distribusjon i bakkenettet gratis til kundene frem til 2010».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.