NA24.no

Viasat4 blir gratis

Sist oppdatert:
Det åpner for flere gratiskanaler.

MTGs planlagte kanal Viasat4 får gå gratis i bakkenettet. Det åpner for flere gratiskanaler i bakkenettet.

- Vi leser på det nå og vil komme tilbake med kommentarer når vi har fått lest brevet grundig, sier kommunikasjonsdirektør i RiksTV, Svein Ove Søreide, til NA24 Propaganda.

NA24 - din næringslivsavis

Likebehandling
MTG med datterselskapet Viasat har lenge jobbet for at deres kanal Viasat4 skulle få gå gratis i bakkenettet. Det har Post- og Teletilsynet konkludert med at kanalen får.

- Det er en lang historien, men det som har vært styrende for oss har vært konsesjonsparagfen 4.8 som er klar på likebehandling som har vært vinnende i denne saken, sier direktør i Post- og Teletilsynet, Willy Jensen, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Det betyr at dersom flere kanaler ønsker å gå gratis i det digitalebakkenettet, så ligger mulighetene til rette for det.

- Ja, det må være konsekvensen av dette. Så lenge TV 2 har fått den rett, har både vi og jurister kommet til at det må gjelde alle lignende tilfeller, sier Jensen.

Vedtaket fra Post- og Teletilsynet overrasker RiksTV som skal stå for kanaltilbudet i det digitale bakkenettet.

- Vi er svært overrasket over konklusjonen til Post- og teletilsynet. Dette spørsmålet mener vi ble avklart med myndighetene i forbindelse med konsesjonstildelingen. Nå får vi en ny og helt annerledes tolkning fra myndighetene. Vi føler at spillereglene endres underveis. Derfor trenger vi tid til å vurdere hvordan vi skal forholde oss til denne holdningsendringen. Vi holder alle muligheter åpne, sier administrerende direktør i Espen Thorsby i RiksTV.

Flere gratiskanaler
TVNorge er blant kanalene som kan være aktuelle som søkere for å gå gratis i bakkenettet.

- Hvis det nå er avgjort vil dette ifølge TV 2 få konsekvenser. Derfor blir det veldig spennende å se hva som skjer fremover, sier informasjonsdirektør i TVNorge, Jens-Petter Gjelseth, til NA24 Propaganda.

Han forteller at TVNorge enn så lenge ikke vil søke om å gå gratis i bakkenettet, men avventer TV 2s reaksjon på vedtaket.

- Forløpig gjør vi ikke noe i forhold til søknad, sier Gjelseth.

Allmennkringkaster
Viasat 4 skal være TV3s søsterkanal, men samtidig vil kanalen by på mer almennkringkasting enn TV3. Da planene om kanalen ble offentliggjort i fjor høst varslet MTG-sjef i Norge, Hein-Espen Hattestad, at kanalen skal inneholde nyheter, dokumentarer og aktualiteter.

Kanalen skal produseres sammen med P4, som skal produsere nyhetssendingene.

- Jeg er svært tilfreds med dette vedtaket, og kan ikke se noe annet enn at det er fullt ut i overenstemmelse av vårt syn i forhold til konsesjonsvillkårene. Vi har et fremragende forhold til både NTV og RiksTV og anser ikke dette som en konflikt men en avklaring av forholdene, sier direktør i MTG Norge, Tor Fuglevik, til NA24 Propaganda.

Mest mulig gratis
Fuglevik var sjef for NTV fra starten.

- Var det slik du mente bakkenettet skulle være?

- Mitt ønske har fra lenge før NTV ble en realitet at Norge bør ha et digitaltbakkenett med så stort gratistilbud som mulig, som i Sverige og England. Men det er jo færre seere i Norge og dermed forstår jeg argumentasjonen for å ha et betal-tv tilbud som ikke blir uthulet og det mener jeg det ikke blir med dette vedtaket, sier Fuglevik

TV 2, NRK og Telenor Broadcast eier RiksTV som skal stå for kanaltilbudet i det digitale bakkenettet. TV 2-sjef Valebrokk har tidligere varslet at TV 2 vil trekkes seg ut av RiksTV og NTV, som står for infrastrukturen i nettet, dersom Viasat4 får bli gratis.

- Jeg har ikke fått satt meg inn i saken og vil derfor vente med å kommentere vedtaket, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, til NA24 Propaganda.

TV 2 sitter i styremøtet torsdag, men vil komme med tilbakemeldinger senere i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere