*Nettavisen* Økonomi.

VIF-eier kan bli reddet

Meglerhus kutter i millionkrav mot Hans Petter Lundteppen.

25.01.09 13:04

Lundteppen, som eier 15 prosent av Vålerengas aksjeselskap, er slått personlig konkurs med krav mot seg for 108,2 millioner. Men nå kan det gå mot en løsning i siste time.

NA24 - din næringslivsavis

Sissener, Syversen og Hansen
45-åringen var i mange år og sammen med Mads H. Syversen, Jan Petter Sissener og Inge K. Hansen en av de rike onklene til Nordstrands håndballkvinner. Syversens var tidligere sjef for SEB Enskilda AS, som har krevd 32,4 millioner fra Lundteppen.

- Kravet stammer fra handel med aksjer og terminforretninger (se definisjon her, journ.anm.) som Hurtigruta har gjennomført, og som Hans Petter Lundteppen personlig har kausjonert for, sa advokat Jo Rodin i oktober fjor.

Nå er kravet betydelig redusert.

- Vi har sagt oss villige til å inngå et forlik med konkursboet, og har gått med på ikke ubetydelige reduksjon, sier Rodin.

Dropper halve millionkravet
Han forteller at SEB Enskilda AS har gitt opp rundt halvparten av kravet sitt, et krav som var bestridt av Lundteppens andre kreditorer.

- Vi ønsker å finne en praktisk løsning, og tror på en dividende her på 25-30 prosent, sier meglerhusets advokat til NA24 Propaganda.

Det åpner for at Hans Petter Lundteppen får til en såkalt frivillig akkord under konkursbehandling, noe som er langt mildere enn en ren personlig konkurs der man blir satt under administrasjon. Men da må andre bidragsytere hjelpe Lundteppen med penger.

- Jeg jobber med å sy sammen en pakke, men detaljene er uklare og vi trenger tiden fram til 1. mars for å få alt på plass, sier bostyrer Tom Hugo Ottesen.

Gjeldsnemnda anslo sommeren 2007 at Lundteppen satt på verdier for 53 til 59 millioner. Han tjente seg rik gjennom Hurtigruten Bilglass, og har i en årrekke spyttet inn millioner av kroner til både topp- og breddeidretten i hovedstaden.

Flaksen tok slutt i 2006
- Jeg har flaks i livet og er vel født på solsiden, sa den opprinnelige Tveita-mannen til Akers Avis/Groruddalen da han hadde berget Vålerenga elitelag fra undergang i desember 2003.

Men flaksen tok slutt, og 45-åringen har slitt siden konkursen i det Sandefjord-baserte entreprenørselskapet R & R Scandinavia og en rekke tilknyttede bedrifter for tre år siden. Lundteppen satt i styret for fem selskaper som gikk konkurs i 2006: R & R Anlegg AS, R & R Knuseteknikk AS, R & R Maskin og Transport AS, R & R Scandinavia AS og Sleneset Bygdeservice AS.

I R & R-selskapene etterforskes ledelsen for en rekke straffbare forhold. Bostyrer mistenker blant annet bedrageri, dokumentfalsk, utroskap og grovt bedrageri.

- Vinn-vinn-situasjon
Lundteppen har selv imøtegått et krav på vel 3,7 millioner fra Fenger Knut Grøn, som var styremedlem og daglig leder i to konkursrammede selskaper der Lundteppen satt i styrene.

- Dette kan bli en vinn-vinn-situasjon for alle, og kreditorene vil kunne få en dividende som er betydelig høyere enn den de får ved en konkurs, kommenterer bostyrer Ottesen.

I fjor tjente Hans Petter Lundteppen vel 1,7 millioner, betalte 866.781 kroner i skatt og sto med null i formue. Han er ansatt som daglig leder av Carglass AS på Helsfyr i Oslo, hvor Lundteppen også er styremedlem.

Det har ikke lykkes NA24 Propaganda å komme i kontakt med Vålerenga-direktør Pål Breen for en kommentar.

Les også: Krever VIF-onkel for 108 mill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag