NA24.no

Vil åpne tv-nettene

MBL og Olav Mugaas vil at folk selv skal få bestemme hva de skal se på fjernsyn.

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) vil åpne tv-nettene. I dag sitter tv-distributørene med bukten og begge endene og styrer hva vi skal få se på fjernsyn.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

MBL-leder Olav M Mugaas vil ha et system der brukerne i større grad kan velge hva de vil se på tv, skriver Dagens MedierTV.

Mediehusene landet over ønsker å være føre var når TV og internett smelter sammen. De vil sikre direkte kontakt med brukerne, slik de har på papir og på internett. I TV-nettene er brukerne i dag prisgitt en meny satt sammen av distributøren, og det er små eller ingen muligheter til å velge en annen kabel-TV-operatør.

Dette har ikke vært en sentral utfordring for mediehusene før nå, når levende bilder er blitt en naturlig del av tilbudet på nett-TV. Kampen om fotballrettighetene i disse dager viser hvordan nett-TV er blitt en seriøs utfordrer til vanlig TV.

– Vi vil ha et system der brukerne i større grad kan velge. Det kan ikke være slik at hvis du vil ha for eksempel Aftenposten, må du ta en hel haug av andre ting i tillegg, sier MBLs lederOlav M Mugaas.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere