NA24.no

Vil beskytte nettbrukere

Foto: Rainier Ehrhardt (Getty Images)
Lover å beskytte Facebook-kontoer fra nysgjerrige arbeidsgivere.

Arbeidsgivere som krever Facebook-passord kan bli bøtelagt for flere tusen dollar dersom et nytt lovforslag i USA blir vedtatt.

Vil få saftig bot
Det nye lovforslaget, SNOPA Bill (Social Networking Online Protection Act) vil kunne gi nåværende eller fremtidige arbeidsgivere 10.000 dollar i bot om de ber om ansattes tilgang til sosiale medier. Skoler og universiteter vil også bli hindret fra å kreve passordene utlevert. Det melder det amerikanske nettstedet Siliconrepublic.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Flere eksempler
– Det har vært utallige eksempler på arbeidsgivere som krever at en jobbsøker må røpe sitt brukernavn og passord som en del av ansettelsesprosessen, sier Eliot Engel, en av de demokratiske kongressmennene som introduserte SNOPA fredag, ifølge nettstedet.

– I tillegg har enkelte universiteter, og selv videregående skoler, hatt episoder der studenten har blitt tvunget til enten å oppgi sine personlige opplysninger, eller gi institusjonen tilgang til personlige kontoer ved å bli venn med studentene.

Han sier at private sosiale nettverk, med innhold og passord, bør ha samme beskyttelse som e-postkontoer med passord eller bankinformasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere