NA24.no

Vil etterforske Facebook

Facebook sier at de tidligere har fått kritikk til endringer utgitt for raskt. Derfor har introduksjonen av verktøyene blitt utsatt.
Facebook sier at de tidligere har fått kritikk til endringer utgitt for raskt. Derfor har introduksjonen av verktøyene blitt utsatt.
Nå vil Amerikanerne ha innsikt i personvernet.

Ti offentlige interessegrupper har bedt den amerikanske Federal Trade Commission om å undersøke Facebook`s sporing av Internett-brukere når de logger seg av det sosiale nettstedet, det skriver Bloomberg i dag.

Les også: Slik er «nye» Facebook

The Electronic Privacy Information Center og ni andre grupper, har i et brev sendt til FTC i dag, også bedt de om å undersøke om Facebooks nye Ticker og Timeline funksjoner som de mener en risiko for brukerne ved å kombinere biografisk informasjon i et lett tilgjengelig format.

  • Ticker – En funksjon som viser det hva som skjer med gjengen i sanntid. Den lar deg delta i samtaler og aktiviteter når de skjer. Ticker-funksjonaliteten ligger ute til høyre i skjermbildet ditt på Facebook.
  • Timeline – Timeline er den nye profilen din. Her kommer de viktige hendelsene i fokus, men alt mulig fjas blir nedprioritert.

Vil ha etterforskning
- Vi ønsker at FTC skal undersøke i hvilken grad Facebooks nylige endringer og dems hemmelige sporing av brukere etter at de har logget ut kan utgjøre urettferdig eller villedende forretningsskikk, sier David Jacobs, forbrukerbeskyttelse stipendiat for EPIC, i et telefonintervju til Bloomberg i dag.

Facebook, basert i Palo Alto, California, legge nå til funksjoner for å lokke brukere til å bruke mer tid på nettstedet og unngå å miste dem til Apple Inc. (AAPL) og Google Inc. (GOOG), som også tilbyr video og musikk-tjenester. Forrige uke lanserte Facebook administrerende direktør Mark Zuckerberg nye måter for medlemmene til å bruke sosiale nettverk for å dele musikk, filmer, TV programmer, nyheter og aktiviteter som matlaging og trening.

Blogg innlegg
I brev til FTC refererert til den 25 september skriver den australske bloggeren Nik Cubrilovic at Facebook plassert såkalte «cookies» på brukernes nettlesere som så sporer deres Internett-aktivitet, selv etter at de logget ut av Facebook.

- Selv om Facebook endret dette etter kritikken så er det uklart hvor komplett endringene ble, sa Jacobs til avisen.

Ingen regelbrudd
- Det er ingen sikkerhetsbrudd eller brudd på personvern.Facebook lagrer ikke eller bruker informasjon vi ikke ha, skriver Andrew Noyes, en av Facebooks-talsmenn i en e-post.

Claudia Bourne Farrell, en FTC talskvinne, bekreftet at etaten mottok brevet i dag. Hun nektet å kommentere ytterligere til Bloomberg.

- Vi vil ikke dele eller selge den informasjonen vi ser når du besøker et nettsted med en Facebook sosial plugin til tredjepart, og vi bruker ikke den til å levere annonser til deg,sier ingeniør Gregg Stefancik i Facebook til avisen.

Les også: Facebook får utsatt frist

- Facebook er villedende med sine brukere og også politikere som Jeffrey Chester, administrerende direktør for Center for Digital Democracy, hjalp til med å skrive brevet.

- De nye endringene er designet for å pumpe store reklame kroner i Facebook, skrev han i en epost.

Facebook forventer at amerikanske myndigheter krever å få innsikt i økonomien og at de må avsløre økonomiske resultater innen 30.april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere