*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha egen digitaliseringsdirektør

Foto: (Nettavisen)

Rigmor Aasrud har fått en ny rapport.

Egen nasjonal direktør for digitalisering, større deling av offentlig data og mer kompetanse på informasjonssikkerhet. Dette er noen av anbefalingene fra Digiutvalget.

Mandag mottok fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) rapporten fra Digiutvalget, «Hindre for digital verdiskapning». Det var i 2011 utvalget fikk i oppdrag å identifisere utfordringer og barrierer mot digital tjenesteutvikling, elektronisk handel og verdiskaping.

- Jeg ser fram til å lese rapporten og bidragene den gir til politikkutvikling på dette området, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud, som om kort tid vil sende rapporten på høring.

Utvalget foreslår blant annet å etablere en overgripende prosjektorganisasjon, en digitaliseringsdirektør, som skal gjennomføre digitaliseringen av både det offentlige Norge og bidra til digital verdiskaping i samfunnet for øvrig. Utvalget vil også øke kompetansen på informasjonssikkerhet og mener dessuten at regjeringen i sterkere grad må prioritere deling av offentlige data. Utvalget ønsker også en mer helhetlig digital kulturpolitikk. Blant annet mener utvalget at dagens støtteordninger har bidratt til å forsinke utbredelsen av nye tjenester. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.