NA24.no

Vil ha Fredly- saken avvist

Sist oppdatert:
Dagens Næringsliv mener Oslo tingrett bør avvise søksmålet fra Arne Fredly.

Fredly har varslet et søksmål i millionklassen etter at DN skrev at han ble etterforsket for innsidehandel. Avisen mener saken bør avvises på grunn av en teknikalitet, skriver Journalisten.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Problemet, slik Dagens Næringslivs advokat ser det, er at Fredly i sitt «millionsøksmål» har unnlatt å angi en konkret erstatningssum.

Fredly saksøker Dagens Næringsliv, sjefredaktør Amund Djuve, samt featureredaktøren , journalistene og fotografen som lagde saken for ærekrenkelser og brudd på privatlivets fred. I sitt tilsvar til Oslo tingrett skriver de saksøktes advokater at de mener saken bør avvises.

Vidar Strømme hos advokatfirmaet Schjødt er prosessfullmektig for DN og alle de saksøkte. Han opplyser til Journalisten at hans klienter krever saken avvist, på prosessuelt grunnlag.

– Vi mener at det ikke er anledning til å kreve oppreisning uten å oppgi et konkret beløp. Det er en teknikalitet. I tillegg fastholder vi at det DN har skrevet er korrekt, sier Strømme til Journalisten.

Fredlys advokat Kyrre Eggen sier til Journalisten at kravet om at søksmålet må avvises, kan oppfattes som et forsøk på å hale ut saken.

– Vi er ikke spesielt redd for det Strømme kaller en teknikalitet. Men når et krav er reist, må retten ta stilling uavhengig av kravets berettigelse, og det vil jo ta litt tid, sier Eggen til Journalisten.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere