NA24.no

Vil ikke forhåndsredigere nettdebatter

Sist oppdatert:
Norske redaktøktører vil heller registrere deltakerne.

I spørreskjemaet som 137 redaktører har svart på sier nesten 70 prosent at de ikke mener at Vær Varsom-plakaten ikke bør ta inn et krav om at « alle debattfora på medienes nettsider skal forhåndsredigeres».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er Norsk Redaktørforening som står bak undersøkelsen.

Samtidig svarer 64 prosent av dem som er negative til forhåndsredigering at de gjerne vil ha en registrering av deltakerne i debattene. Det gjør det enklere å identifisere de som deltar i debatten.

Resultatene harmonerer dårlig med kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabøs egen undersøkelse, der konklusjonen var at rundt 70 prosent av norske redaktører mente det burde være en forhåndsredigering.

Aabøs undersøkelse ble angrepet av redaktørforeningen som mente at undersøkelsen ikke holdt mål og at det fra deres medlemmer ikke hadde kommet noen initiativ om endring av dagens praksis.

Selv om majoriteten av redaktørene i redaktørforeningens undersøkelse er imot obligatorisk forhåndsredigering er det stor interesse rundt problemstillingen.

65 prosent av respondentene svarer at de kunne tenke seg å delta på et topplederseminar om redaktøransvar for brukergenerert innhold.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere