Vil saksøke Network Norway for æreskrenkelser

Foto: (Mobilen.no)

Lycamobile benekter at deres ansatte har stjålet reklamemateriell og at de villeder kundene sine.

07.05.10 16:58

[Mobilen.no]: Tre dager etter at mobiloperatøren Lycamobile ble kraftig kritisert av Network Norway, Forbrukerombudet og PT, har norgessjef Edvin Fredriksen i Lycamobile kommet med et tilsvar.

Han benekter for Network Norways påstander om at Lycamobile har bedrevet prisjuks og at deres ansatte har hatt noe å gjøre med forsvunnet reklamemateriell.

- Dette er ikke sant. Lycamobile anser disse inflammatoriske kommentarene som Tom Guldberg i Network Norway har kommet med som krenkende, og har referert det videre til juridisk vurdering i Norge for en mulig rettssak mot ham, mot Network Norway, samt alle tredjepartsaktører som har publisert slikt krenkende stoff, sier Fredriksen til Mobilen.no.

Videre bekrefter Fredriksen at Lycamobile har mottatt brevet fra Forbrukerombudet og at de vil gå i dialog med dem for å forsikre seg om at deres markedsføring både er lovlig og at kundene forstår priser og reklame.

- Ikke Barablu
Et vesentlig spørsmål i striden er hvorvidt (nye) Lycamobile har noen som helst tilknytning til mobilselskapet Barablu , som solgte kontantkort under navnet Lycamobile og Vectonemobile i fjor.

Barablu ble den gang stemplet som ”det mest useriøse mobilselskapet vi har hatt i Norge” av Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet (PT). Dette selskapet skylder fortsatt PT 2-3 millioner kroner, men Lycamobile har likevel fått tildelt en nummerserie på hele 170 000 numre av samme instans.

- Lycamobile har ikke samme eierskap som Barablu. Lycamobile er til stede i åtte markeder i Europa og har over fem millioner kunder, sier Fredriksen.

Post- og Teletilsynet antyder at de kan ha gjort en feil ved å tildele Lycamobile en så stor nummerserie. Er det sannsynlig at Lycamobile kan selge 170 000 kontantkort?

- Lycamobile Norge søkte formelt om 170 000 numre, etter å ha forklart forretningsmodellen. Jeg er overrasket hvis noen sier at det var en feil – vi har klart for oss hvilke rammebetingelser som gjelder for bruk av disse numrene, svarer han.

Dette kritiseres Lycamobile for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.