NA24.no

(Scanpix)

Vil selge dine «tweets»

Sist oppdatert:
Twitter vil selge til Google og Microsoft.

Mikrobloggingstjenesten Twitter har økt voldsomt i popularitet siden opprettelsen. Nå vil selskapet prøve å tjene penger på sine millioner av brukere.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Ifølge Reuters skal selskapet nå være kommet langt i samtaler med internettgigantene Google og Microsoft om å selge retten til å vise brukernes meldinger, eller «tweets».

Direkte i søkemotorene
Twitter lar brukerne skrive meldinger på opp til 140 tegn, og har blitt et populært supplement til tradisjonelle nyhetstjenester for å få med seg det siste som skjer. De to internettgigantene ønsker å tjene på denne populariteten ved å kjøpe muligheten til å vise «tweets» direkte i sine søkemotorer.

Det skal være snakk om at Twitter får et millionbeløp dollar for avtalen, sammen med avtaler om å dele profitten søkemotorene vil få fra utvidelsen av søketjenesten.

Nyhetsbyråets kilde er den annerkjente bloggen AllThingsDigital, som selv ikke vil oppgi sine kilder. Representanter fra de aktuelle IT-selskapene har ikke villet kommentere påstandene.

Verdsatt til milliardbeløp
I slutten av september fikk Twitter hentet inn 100 millioner dollar, eller 564 millioner kroner, gjennom et aksjesalg. Emisjonen verdsatte IT-selskapet til én milliard dollar, på tross av at det til nå ikke har noen inntekter av betydning.

Dagens nyhet tyder på at ledelsen nå jobber hardt med nettopp dette. De vurderer også å innføre reklame.

Les mer: Åpner for reklame på Twitter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere