*Nettavisen* Økonomi.

Vil snikfotografer til livs

Foto: (Scanpix)

Med kongelig advokathjelp.

14.01.10 16:29

Det britiske kongehuset varsler nå at de vil gå til søksmål etter at paparazzibilder av tronarvingen prins Williams kjæreste Kate Middleton har kommet på trykk, ifølge Evening Standard.

Spilte tennis
Søksmålet kommer etter at tyske medier publiserte bilder tatt av Kate Middleton da hun spilte tennis i jula. Fotografen skal ha stått på en offentlig sti med utsikt ned på tennisbanen da han tok bildene.

Den juridiske kampen ledes av advokatfirmaet Harbottle & Lewis, som er firmaet både dronningen og prins Charles benytter seg av. Advokatfirmaet advarer nå fotografen som tok bildet og bildebyrået Rex Features, som har stått for distribusjonen.

Ifølge Evening Standard er det ventet at det både vil bli krevd økonomisk erstatning og at bildene blir fjernet fra sirkulasjon. De sier at dersom det ikke blir foretatt tilfredsstillende grep vil de gå rettens vei.

Fulgte ønske
Det er kun få uker siden det britiske kongehuset advarte media om å respektere kongefamiliens privatliv.

Bildene ikke ble publisert i Storbritannia til tross for at britiske medier ble tilbudt dem. Årsaken er at mediene fulgte kongehusets ønske om å få feire julen i fred. Men i Tyskland ble ikke slike hensyn fulgt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.