NA24.no

Vil støtte avisraid

Dersom A-pressen vil kjøpe Edda Media stiller politikerne opp med lovendring.

Høyre og Fremskrittspartiet vil si motvillig ja dersom kulturminister Trond Giske endrer loven slik at A-pressen kan kjøpe Edda Media.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Det melder Dagens Næringsliv. Kulturminister har varslet en gjennomgang av eierskapsloven for mediebedrifter dersom det kommer henvendelser fra mediekonsern. Under dagens lovregime vil ikke LO-deleide A-pressen ha lov til å kjøpe Edda Media, som er den store konkurrenten.

Edda består av flere tradisjonelt borgerlige aviser, mens A-pressen har en tilsvarende stor bukett med aviser som tidligere var en del av arbeiderbevegelsen.

Fremskrittspartiet og Høyre vil slutte seg til en lovendring dersom Giske kommer med dette, melder Dagens Næringsliv. Begge partiene er imot dagens medieeierskapslov.

- Vi vil fjerne hele loven, og la det bli opp til Konkurransetilsynet å holde kontroll med markedet, sier stortingspolitiker og medlem i kulturkomiteen Ulf Erik Knudsen (FrP) til Dagens Næringsliv. Han mener at dersom det kommer et lovendringsforslag fra Giske så ”lukter” dette, men at de vil velge å være prinsipielle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere