NA24.no

Ville beskytte mobberne

Sist oppdatert:
Sørlands-skolen klaget VG inn for PFU for å verne om mobbere, men trakk klagen.

Skolen klaget på VG-saken for å verne mobberne, men ville ikke involvere foreldrene. Dermed trakk de klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

NA24 - din næringslivsavis

Nå står psykiater Karsten Hytten alene bak klagen som PFU skal behandle.

For skildrende
Med foreldrenes samtykke lagde VG en reportasje om ei jente som forsøkte å ta sitt eget liv etter mangeårig mobbing ved skolen. Som en del av reportasjen i avisen var jentas avskjedsbrev til foreldrene, med foreldrenes velsignelse.

Skolen ville ikke involvere foreldrene til mobberne, og dermed stod skolen uten foresatte som kunne støtte klagen. Da ble den trukket igjen.

Psykiater Karsten Hytten har opprettholdt sin klage på reportasjen. Han reagerer spesielt på skildringene i reportasjen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Drapsdømt på listen
Tirsdag skal Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandle et tjuetalls saker.

Av andre saker er Torgeir Stensruds klage på Dagbladets dekning av Sleipner Invest.

Også klagen på VG, Tønsbergs Blad, Gjengangeren og TV 2s dekning av den drapsdømte Frp-lederen skal til behandling i morgen.

De tre avisene skal klagen behandles til uttalelse fra utvalget, men det er ikke sikkert at den vil bli offentliggjort. Tønsbergs Blad for identifisering og Gjengangeren for størrelse på oppslaget.

Klagen på TV 2 skal til forenklet saksbehandling.

«Nakenlege» klager
Andre saker er Sharok Ezazi som reagerer på et oppslag VG hadde i fjor om at han og terrorsiktede Arfan Qadeer Bhatti skulle starte sikkerhetsselskap som kunne stille soldater i konfliktsoner. Dette benekter Ezazi som også klager på at VG ikke tok kontakt med ham for hans versjon.

Tønsbergs Blad er også klaget inn av en kommunelege som er blitt kjent som «nakenlegen» i spaltene. Mannen får ikke lenger lov til å behandle pasienter etter å forsøkt med «nakenterapi» ved en tidligere arbeidsplass.

Legen reagerer på det han mener er uthengig i avisen og at oppslagene er ødeleggende for nåværende arbeidsforhold og familie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere