Viser begravelser live

Foto: (AP/Scanpix)

Krematorium har funnet ut at de skal sende begravelser på direkten.

31.03.08 21:10

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ved hjelp av nettet kan personer nå følge begravelser som foregår i Southampton Crematorium i England på direkten, ifølge The Guardian.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Familier og venner som ønsker å se begravelsene til sine kjære på nettet fremfor å være tilstede har nå altså fått et alternativ. Tjenesten er imidlertid ikke gratis. For familier koster det 75 pund å følge sendingen og de sørgende kan også få muligheten til å kjøpe en DVD og lydinnspilling fra begravelsen for respektive 50 og 25 pund.

Da planen ble offentliggjort tidligere i år ble den kritisert av noen, men krematoriets sjef står fast på at det kun er de som er knyttet til avdøde som kan få se begravelsene.

- Det er ikke alles smak. Noen mennesker vil tenke at det ikke er den ekte varen. Men vi lever i en verden hvor familiemedlemmer lever overalt. En god del mennesker kan ikke komme seg til krematoriet, sier Trevor Mathieson, ifølge The Guardian.

Noen har også kritisert byrådet i Sothampton for å tjene penger på tjenesten, men myndighetene hevder at de kun vil ende i null.

- Vi lager ikke bestselgere her, sier Mathieson.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag