Viser hele videoen av brennende pilot

Stillbildet er hentet fra den grufulle videoen til IS, og viser den jordanske piloten som er kledd i oransje i bakgrunnen.

Stillbildet er hentet fra den grufulle videoen til IS, og viser den jordanske piloten som er kledd i oransje i bakgrunnen. Foto: Skjermdump

Fox News får flengende kritikk etter å ha vist den grufulle videoen på TV.

05.02.15 16:18

Denne uken ble en hel verden rystet og sjokkert av nyheten om den jordanske piloten som ble levende brent i et bur av Den islamske stat (IS).

IS filmet hele seansen og la ut en 22 minutter lang propagandavideo på nett. Videoen avsluttes med at piloten Moaz al-Kasasbeh henrettes på grufullt vis.

TV-kanalen Fox News er så å si det eneste vestlige mediet som har valgt å vise sine seere videoen i sin helhet.

Visepresident i Fox News, John Moody, sier til Huffington Post at de har tatt en veloverveid, redaksjonell beslutning om å sende videoen, slik at seerne selv kan velge om de vil vitne brutaliteten til IS med egne øyne.

- Går terroristenes ærend
Men nå får TV-kanalen flengende kritikk for beslutningen fra flere hold. Kritiske røster mener TV-kanalen går terroristenes ærend ved å vise videoen.

- Hele verdien til terror er å få media til å spre terror, sier terrorekspert Malcolm Nance til The Guardian.

Videoen viser den jordanske piloten som står fanget inni et bur. Han er kledd i en oransje drakt, som tilsynelatende er dynket i bensin. Deretter tenner et IS-medlemmet på buret.

Det å vise videoen kan sette andre IS-gislers liv i fare, hevder Nance, som er tilknyttet tenketanken Terror Asymmetrics Project on Strategy, Tactics and Radical ideology.

- Gir IS en plattform
Terrorekspert Rick Nelson ved Center for Strategic and International Studies er også kritisk til Fox News’ redaksjonelle vurdering.

- De ønsker å ramme folks hjerter og sinn med terror på globalt plan, og ved å videreføre videoene og legge den ut på nett, så vil det helt opplagt utvide publikummet og den potensielle effekten, sier Nelson til The Guardian.

- Gruppen trenger en plattform, og dette gir dem en plattform, sier han.

CNN viser ikke bilder
CNN har valgt ikke å vise videoen eller stillbilder av piloten som brennes i hjel, og begrunner den redaksjonelle avgjørelsen med at de ikke ønsker å distribuere propagandamateriale, skriver Washington Post.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.