NA24.no

Vokser i norden

Anders Nilsson og Christian Teien Sørensen i Eurosecure.
Anders Nilsson og Christian Teien Sørensen i Eurosecure. Foto: Eurosecure
- Alle plattformer trenger antivirus.

ESETs flaggskipprodukter, ESET Smart Security 5 og ESET NOD32 Antivirus 5, har siden før sommeren vært tilgjengelig i Beta-versjoner, og interessen for å teste Beta-versjonene har vært svært stor blant norske brukere av ESETs løsninger. I går kom fullversjonen av programvaren på Easyfairs IT konferansen i Oslo Spektrum.

Epost er gammelt
- Vi ser at det er en fortsatt økning av virus og ondsinnet kode, men våre undersøkelse og rapporter vis at det er brukeren som går inn på nettsider som er hacket, laster ned piratkopier også videre, vi ser at det ikke er så mye virus i eposter lenger, sier Nilsson til NA24 Propaganda.

- Allerede før den globale lanseringen, har testversjoner av de nye løsningen blitt lastet ned mer enn 4 millioner ganger. Etter måneder med utvikling og grundig testing, er vi nå svært fornøyde med å tilby helt nye antivirus- og sikkerhetsløsninger, med en mye mer omfattende beskyttelse enn tidligere. ESET arbeider alltid målrettet mot å levere teknologisk avanserte produkter med innovative sikkerhetsfunksjoner – som gir den beste sikkerheten på markedet, sier Christian Teien Sørensen, Norgessjef i Eurosecure, som representerer ESET i Norge og Norden i en melding.

Les også: Lanserer ny antivirus

- Den femte generasjonen av sikkerhetsløsningene ESET Smart Security og ESET NOD32 Antivirus byr på en rekke forbedringer, deriblant nye teknologisk avanserte flerlags-sikkerhetsfunksjoner. Det gir enda bedre virusdeteksjon enn tidligere generasjoner. Samtidig er skanningmotoren helt ny, nå basert på ESET Virus Labs i nettskyen, noe som gir generasjon 5 raskere skanninghastighet, utdyper Sørensen.

Gjelder alle plattformer

- Det er vanskelig å si om Mac trenger antivirus, men vi anbefaler at man bruker det i ett nettverksmiljø hvor man både har OSX og Windows plattformer, sier Nilsson til NA24 Propaganda.

Én annen nyhet er HIPS (Host Intrusion Prevention System) som gir løsningen ytterligere et sikkerhetslag, og samtidig gir avanserte brukere blant annet muligheten til å tilpasse atferden til hele systemet eller for enkeltfunksjoner gjennom å definere spesifikke regler.

Les også: Faremo:-Ta IKT-trusselen på alvor

Også for nettskyen
- ESET ThreatSense.Net®, som var ESETs nettskybaserte system for deteksjon av skadelig kode, har gjennomgått svært omfattende endringer. Den nye løsningen, som nå heter ESET Live Grid, gir optimalisert skanning basert på hvitlisting av «sikre» filer. Den nettskybaserte deteksjonenløsningen gir siste generasjon av ESETs sikkerhetsløsninger forbedret presisjon ved detektering av trusler samt raskere skanninghastighet, sier Christian Teien Sørensen, og fortsetter;

- Nytt i generasjon 5 av ESETs antivirus- og sikkerhetsløsninger er også spillmodus-funksjonen. Når programmer kjører i fullskjermmodus, går ESET automatisk over i spillmodus. Dermed deaktiveres pop-ups fra andre programmer, slik sparer maskinen systemressurser, gir bedret sikkerhet og forbedret spillopplevelse for brukeren,sier han i meldingen.

Omfattende trusselbilde
- Som de månedlige trusselrapportene fra ESET har vist, blir eksterne lagringsmedier i økende grad brukt for å spre virus og annen skadelig kode. Når tilkoblet, kan eksempelvis en USB-enhet overføre skjulte virus, noe som kan infisere maskinen – uten at den nødvendigvis er tilkoblet internett. Derfor har ESET utviklet en forbedret kontroll av eksterne lagringsmedier, som automatisk varsler brukeren om å skanne eksterne medier som USB, SD, firewire, CD og DVD, sier Anders Nilsson, sikkerhetsekspert i Eurosecure i en melding.

Les også: Du er sårbar på nettet

Interessen øker
I løpet av det siste året har interessen for ESET økt betraktelig i Norge med sterk etterspørsel også etter de nye mobile sikkerhetsløsningene, som sømløst kan kobles sammen med de andre løsningene, for å skape en helhetlig tilnærming til sikkerheten både for forbrukere og bedrifter. At stadig flere ønsker å benytte ESETs anerkjente sikkerhetsløsninger for å sikre seg mot stadig nye trusler, understrekes også av analyseselskapet Gartner, som tidligere i år fastslo at ESET i 2010 var den raskest voksende sikkerhetsleverandøren på verdensbasis.

Les også:Pass på smarttelefonen

Det som vi ser er store mengder ulike typer koder. Vi mottar over 100.000 forskjellige typer skadelige koder, og de er blitt stoppet av våre brukere, det finnes masse penger i dette og det sitter mennesker å jobber med disse kodene på heltid, sier Nilsson.

- Trusselbildet har de siste årene blitt stadig med fragmentert og omfattende. Vi ser derfor at mange, både virksomheter og privatpersoner, har et økende behov for å sørge for tilstrekkelig god helhetlig IT- informasjonssikkerhet. Hver dag dukker det opp nye trusler og skadelig kode, noe som gir forbrukerne og bedriftsbrukerene en stadig mer utsatt IT-hverdag. Siden ESET Smart Security kom på markedet i 2007, har løsningen blitt lastet ned og installert mer enn 1,3 milliarder ganger, avslutter Anders Nilsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere