*Nettavisen* Økonomi.

Vurderer ny Stavanger-runde

Den svenske storaksjonæren i Aftenbladet tenker seg om etter gårsdagens sirkus.

Stig Fredriksson vurderer hvilken retning han nå skal ta etter gårsdagens nederlag. Han har siden i fjor høst markert sin motstand mot Media Norge.

NA24 - din næringslivsavis

I går ble motstanden åpenbar da Aftenbladets svenske storaksjonær motsatte seg at aksjonærene, som nettopp hadde solgt sine aksjer til Schibsted, skulle få stemme som individuelle aksjonærer, og ikke gruppe.

LES MER: - Dette er en skam

Det skapte sirkus i Stavanger som endte i nederlag for Fredriksson.

- Men med mer enn 10 prosent av aksjene kan du kreve en ny generalforsamling kalt inn. Vurderer du det?

- Jeg har ikke kommet dit hen at jeg vet hvordan jeg skal håndtere dette videre, men det er klart at gjennomføringen av generalforsamlingen kan disktures, sier Fredriksson til NA24 Propaganda.

LES MER: Børspause i Aftenbladet

Mot søksmål?
Dagen derpå vurderer Fredriksson hvilken retning han nå skal ta i forhold til Media Norge. Som nest største aksjonær i Aftenbladet med 20,6 prosent av aksjene vil han fortsatt ha et ord med i laget.

- Jo, det er jo slik at den omstemmingen om stemmegrupperingene ble feilaktig. Aksjonærene som solgte og Schibsted stemte hver for seg istedetfor en gruppe. Hadde de stemt som gruppe ville det blitt et annet resultat. Selv advokaten deres så på dem som gruppe, og dermed ble avstemningen feilaktig. Dette er et juridisk spørsmål og ikke et stemmespørsmål, sier Fredriksson.

- Når du nå slår fast at dette er et juridisk spørsmål betyr det at du vurderer å engasjere advokat i saken?

- Det får vi se på. Dette er fortsatt for ferskt for meg.

Tilbud i dag
Fredriksson er redd for at Schibsted nå skal selge seg ned i Aftenbladet igjen, uten å gi noe tilbud på resten av aksjene.

- Det blir en absurd situasjon dersom de kjøper seg opp over 40 og så selger seg ned uten å gi et tilbud.

Schibsted vil i dag trolig legge inn et bud på resten av aksjene i Stavanger Aftenblad. Fredriksson er ikke sikker på om han synes en pris på 231 kroner er god.

-Det ville være markedsøkonomisk anstendig og ikke holde på med å drible. Det kjøper og selger kommer overens om er den gode prisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.