Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Wimp er lansert

Sist oppdatert:
Telenor og Platekompaniet åpner opp for alle som er villig til å betale.

I en pressemelding sent fredag 19. februar annonserer Telenor, Platekompaniet og Aspiro sin mye omtalte konkurrent til Spotify, Wireless Music Player. Bedre kjent som Wimp.

Wimp er en musikktjeneste som via internett gir brukeren tilgang til store mengder musikk fra PC eller mobiltelefon. Musikken lastes i utgangspunktet ikke ned til maskinen din, men streames over nettet - på samme måte som med Spotify.

6,5 millioner låter

- Wimp har streamingavtaler med over 20 innholdsleverandører for over 6,5 millioner sanger, inkludert de fire store plateselskapene og en rekke mindre uavhengig partnere, sier selskapet i en kommentar.

Plateselskapene som foreløpig har signert avtale med den norske musikktjenesten er blant andre Universal Music, Sony Music, EMI, Warner Music, Phonofile, Artspages, IODA, The Orchard, Beggars Group, Naxos og Vidzone.

Wimp opplyser at musikkbiblioteket vil fortsette å øke etter hvert som nye avtaler signeres.

Ikke gratis

I motsetning til Spotify, som har fått mye kritikk for ikke å generere inntekter til artistene, er Wimp kun en betalingstjeneste. Prisen er 99 kroner i måneden.

- Wimp skal være en tjeneste for norske brukere. Små og store hendelser i norsk musikkliv skal gjenspeiles i tjenesten. Wimp er også opptatt av at artister, rettighetshavere og plateselskaper skal få betalt for musikken sin. Bare slik kan en tjeneste som dette overleve over tid. Wimp er derfor organisert som en abonnementstjeneste med en betalingsmodell som sikrer dette, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet.

Wimp beskriver imidlertid ikke hvordan modellen fungerer, eller hvor mye artistene sitter igjen med i forhold til for eksempel plateselskapene.

Wimp er nå tilgjengelig for nedlasting til datamaskinen, men tilgangen er begrenset til et visst antall registreringer per dag. Streamingtjenesten opplyser at dersom du ikke får tilgang til en invitasjonskode, kan du prøve igjen dagen etter.

Nettavisen fant i skrivende stund ikke en Wimp-applikasjon på App Store.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!