*Nettavisen* Økonomi.

X Factor gjør som MGP

Charlotte thorstvedt Foto: Paul Weaver (Side2)

TV 2 har booket Norges største innendørsarena til hovedfinalen.

30.09.09 08:57

Finale går av stabelen fredag 11. desember og X Factor blir det første tv-showet som sendes fra Telenor Arena.

X Factor-finalistene blir også de første norske artistene som får opptre på gigantarenaen. Fra før er det kun AC/DC og Tina Turner som har holdt konserter der, skriver TV 2 i en pressemelding.

- Vi har lenge sett på muligheten for å bruke Telenor Arena under X Factor-finalen, og har endelig avtalen i boks. En finale fra landets største konsertarena blir den ultimate avslutningen på det som kommer til å bli noen utrolig spennende finalerunder utover høsten, sier TV 2s Bjarne Laastad, presseansvarlig for X Factor.

- Det er ikke så viktig for oss å være før NRK eller Melodi Grand Prix. Men det som er veldig hyggelig er at vi skal lage et heidundrende show - som ikke skal koste tv-seerne en eneste krone, smiler Laastad.

Telenor Arena har en publikumskapasitet på cirka 18 000 under tv-sendingen. Tidligere har TV 2 arrangert Idol-finalene i Oslo Spektrum, der kapasiteten har vært på 7500.

- Vi er ydmyke i forhold til publikumskapasiteten, men vi har klokkertro på at våre 12 finalister vil engasjere utover høsten. Den enorme pågangen rundt de tidligere Idol-finalene i Oslo Spektrum, der finalene har vært utsolgt på rekordtid og generalprøvene faktisk også har vært nesten fulle, har også gjort sitt til at vi har hatt lyst til å ta X Factor noen steg videre, forteller Laastad.

Det er foreløpig ikke helt klart når finalene-billettene legges ut for salg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag