NA24.no

Yahoo, de gir folk sparken

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Investorer jubler over store nedskjæringer i arbeidsstokken, etter at Yahoo presenterte sitt kvartalsresultat.

IT-kjempen Yahoo kommer med tall fra tredje kvartal etter børsslutt i USA, tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Internettselskapet kommer med noe skuffende tall, men har konkrete planer om innsparinger.

Stort resultatfall
Nettoresultatet endte på 54,3 millioner dollar, ned hele 64,11 prosent fra i fjor.

Omsetningen økte med 3 prosent til 1,33 milliarder dollar.

Stadig flere annonsører rømmer til konkurrenten Google, og Yahoo har lenge hatt alvorlige problemer med å snu utviklingen.

- Problemet med Yahoo er at de prøver å snu utviklingen, samtidig som de må slåss mot en stadig dårligere makroøkonomi, sier Colin Gillis, analytiker ved Canaccord Adams, til Bloomberg News.

En annet teknologigigant, Apple, kom også med tall etter børsslutt.

Les mer: Tjener fett på iPhone

Kutter jobber
I forbindelse med rapporten melder selskapet om store nedskjæringer i arbeidsstokken, noe det lenge har gått rykter om i finanskretser. Yahoo vil slanke selskapet med totalt 1500 årsverk, eller 10 prosent av totalen. Kuttene er en del av et kostnadsbesparingsprogram som sikter på å spare inn 400 millioner dollar på årsbasis.

- Stegene vi tar dette kvartalet burde gi både kortsiktige fordeler for kontantstrømmen til driften, og betydelig forbedre fleksibiliteten så vi kan konkurrere i det lange bildet, kommenterer konsernsjef Jerry Yang, I følge Marketwatch.

Jobbkuttene tas godt imot i aksjemarkedet, som sender aksjen opp over 4 prosent i etterhandelen. De siste tre månedene har aksjen rast over 40 prosent.

Upopulær leder
Kuttene kommer etter hardt press fra investorer.

Yang vært i hardt vær fra aksjonærene helt siden han avslo Microsoft sitt oppkjøpstilbud tidligere i år. Gründeren fikk hele 33 prosent av stemmene mot seg ved sin renominasjon som konsernsjef ved sist generalforsamling.

Les mer: Krise innad i Yahoo

Dårligere guiding
Yahoo senker guidingen for året som helhet. De sier at de venter en omsetning på mellom 7,18 og 7,38 milliarder dollar i 2008. Det tidligere anslaget var på minst 7,35 milliarder dollar.

- Det er bekymringsverdig at det er så begrenset gjennomsiktighet i utsiktene deres, mener Gillus.

Dermed føyer Yahoo seg inn i rekken blant selskap som har meldt om mørkere fremtidsutsikter. Dagens børshandel i USA var hardt preget av denne typen meldinger.

Les mer: Wall Street skremt av fremtiden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere