Yes Games angriper Facebook

Den norske spillutvikleren og Funcom skal utvikle det nye sjakkspillet Chess Attack for Facebook.

Chess Attack er en ny spennende innovasjon for sjakk- og spillinteresserte. NA24 Propaganda har tidligere skrevet om spillet. Les mer her:

Spillet, som er en raskere og enklere sjakkvariant, er tilpasset dagens marked, da man har mindre tid og alt skal gå hurtig. Dessuten passer Chess Attack for elektroniske plattformer som smarttelefoner og sosiale medier.

Samarbeid med Funcom
Gründer Werner Kling tok kontakt med Funcom som tente på ideen om å lage en versjon spesielt utviklet for Facebook. Funcom har opprettet et eget team for utvikling av spill for Facebook. Med Chess Attack er tanken at spillet skal være gratis å spille for alle, men for mikrobetalinger kan man kjøpe seg nye brikker og brett, kjøpe seg plass i turneringer og rangeres etter hvor godt man spiller. Spillet skal etter planen lanseres til høsten.

- På verdensbasis finnes det mer enn 600 millioner som behersker sjakk, så om vi gjør ting riktig er dette en unik mulighet. Det er heller ingen tvil om at Funcom er en utrolig viktig partner og ambassadør for spillet, skriver Kling i en melding.

Yes Games har tidligere fått støtte fra Norsk Filmfond til å lage Chess Attack til iPhone. Planen er at dette spillet skal lanseres i slutten av juni.

- Vi er meget fornøyd med spillet så langt, og har nylig inngått et samarbeid med det London-baserte animasjonsselskapet Addictive Pixel, som skal legge siste hånd på verket for at brukeropplevelsen skal bli fantastisk, opplydrt Kling.

Nye eiere
Yes Games har nylig hentet inn frisk kapital i en emisjon. Blant investorene er Thomas Falck, eier av Agenda Capital, Truls Berg, daglig leder i Telenorselskapet Movation, og Bjørn Haugland, gründer av Feedback Research, opplyser Yes Games i pressemeldingen.

- Jeg mener at Yes Games har mange produkter tilpasset nye raskere medier, og er blant de mest spennende nye selskapene i 2010, sier Truls Berg til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.