NA24.no

Ylvis-produsent lager serie

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
TVNorge satser på storslått mellomkrigsdrama.

TVNorge skal produsere spenningsserien Køber, med handling lagt til mellomkrigstidens Norge. Det er Funkenhauser Productions som lager serien for kanalen.

Produksjonsselskapet er eid av blant annet Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

– Køber er et utrolig spennende prosjekt som vi gleder oss til å jobbe med, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge i en melding.

TVNorge satser på drama, og skal nå spille inn serien Køber, basert på krimdokumentaren Mysteriet Ingeborg Køber av Ivo de Figueiredo.

- Vi er veldig glade for å kunne fortelle at vi neste år starter innspillingen av et fascinerende historisk drama. Dette er nytt farvann for oss, og vi klør i fingrene etter å sette i gang, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge i pressemeldingen.

Landsverk forteller at serien skal produseres i samarbeid med Funkenhauser Productions, med Lars Hognestad og Stina Greaker som produsenter.

30-tallets Orderud-sak
- Køber er basert på Ivo de Figueiredos spennende bok om en virkelig hendelse som vi kan kalle 30-tallets Orderud-sak. Historien er en krimgåte med elementer som død, drama, forsikringssvindel, underslag og – som om ikke dette var nok – spiritisme. Midt på 30-tallet døde Fredrikstads byfogd under mystiske omstendigheter. Hans datter og kone havnet i politiets søkelys, da en rekke mistenkelige elementer ble avdekket, forteller produsent Lars Hognestad i meldingen. Han har tidligere laget I kveld med YLVIS for TVNorge.

Naturlig TVNorge-samarbeid
Hognestad sier TVNorge var Funkenhausers førstevalg da de bestemte seg for å gripe tak i Køber-dramaet.

- Funkenhauser har et veldig godt samarbeid med TVNorge, og vi kjenner TVNorge gjennom andre prosjekter. Vi synes kanalen gjør mange spennende valg for tiden, og setter pris på at de fokuserer på den gode historien i programmene de lager. Med Køber får seerne både overnaturlig uhygge, og en utrolig spennende historie basert på virkelige hendelser, sier Hognestad i meldingen.

Begeistret NFI
Køber ble tildelt over 6 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI – Norsk filminstitutt. Serien begeistret NFIs konsulent.

- Forarbeidet som er gjort i utviklingen av dette prosjektet lover godt, og det burde ligge til rette for en kvalitetsserie fra den turbulente mellomkrigstidens Norge. Vi kan se frem til en serie med pregnant visuell stil, som på spennende vis søker å avdekke omstendighetene rundt et mysterium, sier langfilm- og tv-dramakonsulent Einar Egeland på NFIs hjemmeside.

- Vi har ennå ikke fullfinansiert prosjektet, men vi er optimistiske, og tror dette blir et fantastisk prosjekt å jobbe med, sier produsent Lars Hognestad i meldingen.

Køber har planlagt innspillingsstart i begynnelsen av 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere