NA24.no

Ylvis-video fjernet

Foto: TV Norge/YouTube
Sist oppdatert:
- Det har skjedd noe rart med kontoen vår, sier TVNorge.

Tirsdag kveld hadde Ylvis premiere på sin nye musikkvideo, «Massachusetts», under sitt eget talkshow på TV Norge. Videoen ble samtidig lastet opp på YouTube, og visningene skyter nå fart og kommentarene renner inn.

Onsdag morgen var imidlertid videoen fjernet fra YouTube, og da Nettavisen NA24 kontaktet kanalen var de i gang med å sjekke hv som hadde skjedd.

- YouTube jobber på spreng med saken. Det har skjedd noe rart med kontoen vår, som YouTube foreløpig ikke har kommet til bunns i. Det er flere videoer enn Massachussetts som er berørt, sier Hanne McBride, mediesjef, i SBS Discovery og TVNorge, til Nettavisen NA24.

Hun avviser at videoen er blitt fjernet på grunn av dens innhold og karakter.

- Jeg ser det er spekulert i om videoen ble for hard kost for amerikanerne, og at enten vi eller YouTube har tatt den ned bevisst. Jeg kan avkrefte at den er tatt ned på bakgrunn av homo-humor eller språk, sier McBride.

- Jeg håper YouTube finner ut av feilen veldig snart, og at vi kan få videoene våre tilbake på nett.

- Ylvis burde nyte The Fox-mania
Tirsdag kveld var videoen, som ikke overraskende er blitt spilt inn i Massachusetts i USA, blitt mottatt godt på videonettstedet, med 99 prosent tomler opp, positive kommentarer.

Selvsagt var det også noen innslag av negative kommentarer.

De som er negative til videoen mener i hovedsak at den nye videoen ikke klarer å måle seg opp mot Ylvis tidligere videoer, og da spesielt «The Fox».

Nettavisen-blogger Haakon B. Schrøder er blant dem som har sett den nye musikkvideoen. Han er ikke særlig begeistret:

- Ylvis burde nyte The Fox-manian framfor å bruke tiden på noe som er en kombinasjon av trøttende og irriterende. Karaoke med Julius i Dyreparken hadde fenget bedre, sa Schrøder til Nettavisen, tirsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Uenigheter rundt opphavsrettigheter
Ylvis-brødrenes monsterhit, «The Fox», ble tidligere i år fjernet fra iTunes på grunn av uenigheter rundt opphavsrettigheter.

Det ble opplyst om at verken produsentdueon Stargate eller Ylvis hadde blitt beskyldt for plagiat av låt eller konsept, men verken plateselskapet eller produsentene i «I kveld med Ylvis» ville avsløre hvem som hadde satt en stopper for låten på iTunes.

Mandag var igjen «The Fox» tilgjengelig i iTunes, men medeier, Arne Svare, i Concorde som produserer I kveld med Ylvis vil allikevel ikke gi noen detaljer rundt hvem denne tredjeparten er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere