NA24.no

Zuckerberg på børsjakt

Vil investorene «like» en Facebook-notering?

Facebook viser ofte hva verden liker, men nå er det for tur investorer å fortelle det sosiale nettverket hva de synes om det.

Den etterlengtede Facebook-noteringen er ventet å skje fredag 18.mai. Mark Zuckerberg planlegger dermed å starte alt med et «roadshow» forut for børsnoteringen, ifølge Wall Street Journal.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Verdt milliarder
Zuckerberg skal møte flere potensielle investorer og la dem få vurdere selskapets ledelse og prospekter. Deres interesse, eller mangel på, vil spille en viktig rolle i den endelige prisingen. Prisen per aksje er satt til mellom 28 og 35 dollar, noe som gir selskapet en verdi på mellom 77 og 95 milliarder dollar - eller i overkant av 545 milliarder kroner.

I alt legges 337,4 millioner aksjer ut for salg, det tilsvarer 12,3 prosent av selskapet.

Dette er verdens største børsnotering for et nettselskap, siden Google ble notoert i 2004.

- Vi har absolutt ikke sett et teknologiselskap på denne skalaen, sier Lise Buyer, i rådgivningsselskapet Class V Group, til Reuters.

Zuckerberg beholder kontrollen
Facebook skal operere med flere typer aksjer, slik at Zuckerberg kan beholde kontrollen over Facebook ved å holde på de stemmeberettigede aksjene. Slik blant annet også Google har.

- Jeg har ikke sett så bred interesse for en børsnotering siden Google. Etterspørselen er enorm, sier Scott Sweet, forsker på børsnoteringer, til Dailymail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere