*Nettavisen* Økonomi.

Protester mot kronprinsen i Chile

Kronprins Haakon ble møtt av demonstranter og politi da han deltok på seminar om akvakultur i Chile.

25.01.08 20:54

Antiterrorbiler og politi passet på da demonstranter ytret sin mening overfor kronprinsen.

Måtte avlyse besøk
Haakon avlyste sitt besøk hos AKVA Group og Marine Harvest i laksehovedstaden Puerto Montt etter at chilenske myndigheter torsdag kveld frarådet kronprinsen å dra på bedriftsbesøk. Fredag dro han i stedet på et seminar om akvakultur. Her møtte han demonstranter og politi.

- Kronprinsen er goodwillambassadør, og bør tenke på menneskerettigheter. Chilensk urbefolkning rammes av oppdretts-og laksenæringen. Laks som er smittet rømmer ut i elvene og ødelegger næringsgrunnlaget, sier lakseaksjonist i organisasjonen Pure Salomon Christian Perez ifølge Aftenposten.

Ikke i fare
- Arbeiderne i de norske selskapene i Chile er underbetalt og har generelt dårlige arbeidsvilkår. De behandles som tredjerangs mennesker, hevdet Perez.

Sammen Patricio Igor og Manuel Millaqven overleverte han et protestbrev til næringsminister Dag Terje Andersen.

Næringsministeren forteller at de tar protestene på alvor og har møtt LO i forbindelse med kritikken mot de norske selskapene i Chile. De forventer at norske bedrifter har ordnede arbeidsforhold.

Den norske ambassadøren i Chile Pål Moe og Chiles protokollsjef Antonia Pena, sier til Aftenposten at det ikke er mottatt trusler mot kronprinsen og at hans trygghet aldri har vært i fare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.