NA24.no

Protesterte mot Røkke

Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Flere hundre innbyggere i Hammerfest, tok lørdag til gatene i protest mot Norway Seafoods' planer om å legge ned i byen.

Demonstrantene – som gikk i tog under parolene «Stopp Røkke» og «Konsesjonsvilkårene SKAL etterleves» – mener over hundre arbeidsplasser kommer til å gå tapt hvis planene settes ut i livet. Også i Mehamn har det vært tilsvarende protester.

– Vi hører jo alle ryktene både på byen og i bedriften om at vi skal legges ned. De tillitsvalgte har fått litt informasjon om det, uten at jeg skal være for bastant og si at dette er tilfellet, sier Torill Jeremiassen, som er tillitsvalgt for NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) i Norway Seafoods, til NRK.

Lokalpolitiker Roger Hansen (Ap) krever at Norway Seafoods-eier Kjell Inge Røkke holder sin del av avtalen, all den tid «kommunene har holdt sine forpliktelser, og oppfylt hans krav». Man kan ikke ensidig se på negative økonomiske resultater, mener han.

Norway Seafoods mener det såkalte kystopprøret er medieskapt.

– Alternativene selskapet vurderer er langt fra så dramatiske som de fremstilles, sier direktør Thomas Farstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere