Prøver lykken på Oslo Børs

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Årets første notering er et faktum.

29.09.09 16:15

Det har vært lenge mellom de gode karamellene på børsen i år. Seismikkselskap Polarcus Limited er det første som noteres på Oslo Axess på hele elleve måneder.

Elleve måneder
Onsdag 30.september noteres et nytt selskap på «mini-børsen» Oslo Axess, og det er det første selskapet som noterer aksjer siden oktober i fjor.

Siste selskap som ble notert av Nordic Health på Oslo Axess 31. oktober i fjor.

- Bakgrunnen for at det har gått elleve måneder er naturligvis konsekvensene av finanskrisen, som blant annet førte til at det var vanskeligere for selskapene å få tilgang til kapital, som er et av hovedmotivene for mange som ønsker en notering. Samtidig la mange selskaper sine noteringsplaner på hylla, i påvente av bedre tider, heter det fra Oslo Børs i en melding.

Normaliseres
Denne høsten ser det ut til at aksjemarkedet er i ferd med å normalisere seg gjennom høyere aktivitet og større risikovilje blant investorene.

- Oslo Børs forventer flere noteringer utover høsten, både på Oslo Børs og Oslo Axess. Det er også interesse fra Singapore-baserte selskaper, som vurderer muligheten for en co-listing på Oslo Børs i henhold til en relativt ny samarbeidsavtale mellom Singaporebørsen og Oslo Børs, heter det.

Miljøagenda
Polarcus er et marint seismikkselskap med en miljøagenda. Selskapet vil operere globalt med fokus på avansert og høykvalitets datainnsamling.

Polarcus bygger en ultramoderne flåte som i første omgang består av fire seismiske fartøyer, hvor de to første vil være operasjonelle i år.

Flåten vil være posisjonert for å møte de krav industrien stiller fremover. Selskapets globale tjenestetilbud vil inkludere tradisjonelle 3D-undersøkelser, komplekse multi-azimuth-prosjekter, høyoppløselig 4D-produksjonsundersøkelser og andre marine seismikkoperasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag