*Nettavisen* Økonomi.

Prøvesprengning senket Asia

Nord Koreas atombombetest rammet de asiatiske aksjemarkedene mandag.

25.05.09 08:37

For tredje dag på rad faller de asiatiske aksjemarkedene mandag. Hovedårsaken til nattens fall tilskrives imidlertid en atombombeprøvesprengning som Nord Korea hevder de har gjennomført.

Følg aksjekursene i verden her

Dette går særlig ut over markedet i Sør Korea, der elektronikkselskapet LG Electronics og stålselskapet Posco begge falt mer enn 2 prosent, melder Bloomberg News. Den sør koreanske Kospi-indeksen falt 1,6 prosent i morgentimene mandag.

- Nord Koreas handlinger kom ut av det blå, og det introduserer geopolitisk risiko inn i ligningen igjen, sier en forvalter til Bloomberg News, men legger til at ettersom markedene har gått kraftig siden mars så er det uunngåelig med en pustepause.

Morgan Stanleys Asia-indeks faller 0,4 prosent, og har dermed falt 1,3 prosent de siste tre dagene. I Hong Kong falt aksjemarkedet med 0,7 prosent mens Shanghai-indeksen i Kina falt 1,6 prosent.

I Tokyo steg aksjekursene med 1 prosent på Nikkei 225 indeksen, melder Bloomberg News.

Myndighetene i Nord Korea har meldt om at de har gjennomført en vellykket detonasjon av en atombombe under jorden, og den seismiske aktiviteten viste at bomben utløste en kunstig skjelv som målte fem på Richters skala.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.