NA24.no

Pøser milliarder inn i markedet

Foto: Daniel Ochoa de Olza (AP)
Sist oppdatert:
Største engangstilførselen noensinne for å låse opp kredittmarkedet.

Den europeiske sentralbanken ESB tilførte i går hele 442 milliarder euro, vel 3.990 milliarder kroner etter dagens kurs, i 12 måneders likviditet et forsøk på å styrke kredittmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er det meste som ESB noen gang har delt ut i en enkelt auksjon.

DnB Nor Markets skriver i en rapport at det på forhånd var knyttet spenning til hvor mange banker som ville delta i auksjonen til ESB og hvor stort utlånsbeløpet skulle bli.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- 1.121 banker deltok og tildelingen var ubegrenset. Prisen på pengene var også lav: èn prosent, det vil si nivået på styringsrenten i eurosonen. Dette er billig funding for bankene, spesielt hvis man tror at rentebunnen i eurosonen er nådd og dermed at prisen på likviditet i pengemarkedet vil stige fremover, skriver meglerhuset.

Målet til ESB er å fore bankene med likviditet som deretter skal lånes ut til husholdninger og bedrifter.

- Gitt beløpet som ble delt ut i går, var auksjonen trolig en suksess for ESB. Men det gjenstår fortsatt å se hvorvidt bankene faktisk låner pengene videre. Dersom tiltakene fungerer, får vi trolig ikke flere rentekutt fra ESB. Velger imidlertid bankene å holde på pengene, kan det tvinge frem nye rentekutt, melder DnB Nor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere