NA24.no

PSI på kjøper’n

Mens datterselskap SQS lenge var påtenkt solgt, så blir det nå i stedet oppkjøp for PSI-datteren.

Det er en viktig underleverandør som PSI Groups datterselskap SQS nå kjøper opp. Selskapet Friström Innovasjon AB kjøpes for 14 millioner svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Oppkjøpet gir betydelige kostnadsbesparelser og synergier for SQS, som dermed også får fullt eierskap til hele den pyrotekniske delen av selskapets ledende sikkerhetsteknologi, skriver PSI om oppkjøpet.

Overtakelsen forventes å ha en årlig positiv resultateffekt for SQS på 4-5 millioner kroner, men allerede i fjerde kvartal i år oppnås en positiv EBITDA-effekt for PSI Group ASA på 13 millioner kroner tilknyttet gevinst ved reversering av langsiktige balanseførte forpliktelser ovenfor Friström Innovasjon AB.

Oppgjøret skal skje over de neste tre årene med i første omgang en mindre andel kontanter. Due dilligence er allerede gjennomført-

Friström Innovasjon har eksklusiv rett til å produsere alt pyroteknisk utstyr, deriblant sprengemner, som inngår i alle produkter fra SQS. I tillegg foreligger det en omsetningsbasert royaltyavtale mellom selskapene basert på at Friström Innovasjon for ti år siden overførte en rekke patentrettigheter til SQS.

SQS er en ledende produsent av sikkerhetskofferter for kraft av kontanter i forbindelse med verditransporter. PSI overtok selskapet i forbindelse med oppkjøpet av svenske CashGuard AB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere