NA24.no

PSI tapte på investeringene

Viste god vekst i tredje kvartal, men investeringer trakk ned.

Det viser regnskapsrapporten for tredje kvartal fra PSI Group ASA som ble lagt frem mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

PSI med datterselskaper oppnådde en omsetning på 91,5 millioner kroner, opp fra 74,6 millioner kroner i samme periode i fjor.

Dette ga et driftsresultat før avskrivninger fra den operasjonelle virksomheten på 10 millioner kroner, opp fra 5,6 millioner i samme periode i fjor.

Tok tap
- Omsetningsveksten skyldes meget høy aktivitet innen løsningssalg i Norge. Den operasjonelle virksomheten går godt. Det gjør at PSI leverer det beste tredje kvartalsresultatet i selskapets historie. Til sammenligning har utviklingen i Sverige vært svakere, skriver selskapet i rapporten.

Tallene kunne imidlertid vært enda bedre hadde det ikke vært for utviklingen i deleide CashGuard og investeringen i Repant.

CashGuard trakk ned PSIs bunnlinje med 3,6 millioner kroner som følge av underskuddet i tredje kvartal. I tilelgg måtte PSI nedskriv verdien på sine aksjer i Repant med 2 millioner kroner i kvartalet.

Resultatet før skatt endte på 2,3 millioner kroner, mot 4,1 millioner kroner i samme periode i fjor.

Holder på mål
PSI som eier 23,3 prosent av kapitalen i CashGuard innstallerte 335 systemer fra sistnevnte i kvartalet, opp fra 248 i samme periode i fjor.

- Vi forventer et godt fjerde kvartal i år. Den norske virksomheten forventes å opprettholde den høye aktiviteten med tilhørende sterke resultater. (...) Konsernets finansielle mål er en årlig organisk omsetningsvekst på 20-30 prosent, med en EBITDA-margin på 10-12 prosent, sier konsernsjef Jørgen Waaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere