PST: Ansatte forsøkt rekruttert til spionasje

ADVARTE: PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte denne uken om sikkerhetstjenestens trusselvurdering.

ADVARTE: PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte denne uken om sikkerhetstjenestens trusselvurdering. Foto: Marte Christensen (NTB Scanpix)

Utenlandsk etterretning har forsøkt å rekruttere PST-ansatte, og flere personer har forsøkt å få seg jobb i den norske sikkerhetstjenesten.

06.02.15 00:39

– Fremmede stater ønsker å svekke dem som legger kjepper i hjulene på den virksomheten de ønsker å bedrive på norsk jord, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til NRK.

Da Bjørnland onsdag la fram den åpne trusselvurderingen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for 2015, ble det for første gang uttrykt spesifikt at Russland og Kina driver med spionasje i Norge.

«Fordi fremmede etterretningstjenester utøver etterretningsvirksomhet mot norske interesser, forventes flere å fortsette kartleggingen av norsk kontraetterretning. De forsøker både å rekruttere våre ansatte og få egnede personer til å søke stillinger hos oss», heter det i trusselvurderingen.

Bjørnland sier PST har avslørt personer som har forsøkt å få seg jobb i sikkerhetstjenesten, og utelukker ikke at det finnes spioner innad i det politiske systemet eller i de norske sikkerhetstjenestene.

– Vi skal i hvert fall være oppmerksom på muligheten for både insidere i offentlig forvaltning og i andre sentrale virksomheter, sier Bjørnland. (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.