NA24.no

Publiserer ligningstall - milliardær raser


Milliardær Einar Aas raser over at media får tilgang til skattetall før skattetallene slippes offisielt i oktober.
Milliardær Einar Aas raser over at media får tilgang til skattetall før skattetallene slippes offisielt i oktober. Foto: Montasje: Scanpix/Agder Energi
Sist oppdatert:
DN publiserer nok en gang ligningstall før skatteetaten.

Krafttrederen og milliardæren Einar Aas reagerer kraftig på at Dagens Næringsliv publiserer ligningstall før skatteetaten legger fram skattelistene i oktober.

– Her må det ha skjedd en stor glipp hos skatteetaten. Ligningstallene er ikke endelige ennå, og da blir det helt feil å sende de ut til kredittopplysningsbyråene, skriver Aas i en epost til avisen.

I torsdagens utgave røper Dagens Næringsliv at den mediesky kraftmilliardæren tjente hele 833 millioner kroner i fjor.

Aas reagerer kraftig på offentliggjørelsen. Han mener det må være store svakheter i de interne rutinene hos Skatteetaten.

Dagens Næringsliv har hentet opplysninger om Norges mest kjente og rikeste privatpersoner fra kredittopplysningsselskapet Dun & Bradstreet. Det gjorde avisen også i fjor.

– Skatteetaten deler ligningsdata løpende med en rekke samfunnsaktører etter hvert som skatteoppgjørene er klare fra og med juni, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i skatteetaten til avisen.

Hun opplyser at banker, finansinstitusjoner og kredittopplysningsselskaper har lovmessig hjemmel til denne informasjonen, og at det anses som en samfunnsmessig stor verdi at de har så oppdatert informasjon som mulig.

Holter understreker at pressens tilgang til ligningsopplysninger utenom skattelistene reguleres av Datatilsynet og ikke av skatteetaten.

DN offentliggjør torsdag også skattetallene til tidligere McKinsey-topp og tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, Svein Harald Øygard (57). Øygård har femdoblet formuen til 119 millioner kroner.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere