Pulte bedre enn i fjor

Klarte ikke å leve opp til forventningene, men pengene triller inn.

05.02.09 13:34

Den amerikanske boligbyggeren Pulte Homes la onsdag kveld frem sitt resultat for fjerde kvartal. Underskuddet ble redusert, men ikke nok til å hindre at selskapet gikk på et betydelig tap.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjemarkedet var forberedt på bedre resultater, men Pulte klarte ikke leve opp til forventningene.

Regnet med mer
I løpet av de tre siste månedene av 2008 fikk selskapet et underskudd på 338,2 millioner dollar, 1,33 dollar per aksje. I tilsvarende periode året før hadde de et tap på 874,7 millioner dollar, 3,46 dollar per aksje.

Omsetningen ble nesten halvert til 1,65 milliarder dollar, fra 2,9 milliarder dollar i fjerde kvartal 2007.

Analytikerne ventet ifølge Thomson Reuters at tapet ville bli redusert til 71 cents per aksje fra en omsetning på 1,44 milliarder dollar.

- Forholdene for boligbyggerne tok enda et steg ned i løpet av fjerde kvartal. Forbrukerne har støtt på en økonomisk usikkerhet uten sidestykke som dramatisk påvirket kjøp av alle store ting, spesielt hjem, kommenterer konsernsjef Richard Dugas jr. i en uttalelse etter resultatet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Synkende forbrukertillit, overskudd av boliger som ligger for tvangssalg og et stramt boliglånsmarked har rammet bransjen.

- Disse faktorene kombinert med en eksepsjonelt svak økonomi og en oppgang i arbeidsledigheten over alle bransjer har gjort at mange potensielle boligkjøpere holder seg på sidelinjen for å vente på mer sikre utsikter i fremtiden, sier Dugas Jr.

Pengene renner inn
Til tross for det nedadgående markedet har boligentreprenøren nådd målene om å generere positiv kontantstrøm i kvartalet. Ved utgangen av året hadde de 1,7 milliarder dollar i kontanter, og en svært lav gjeldsgrad. Forholdsreglene de har tatt for å møte utfordringene med lavere volum i 2009.

- Pultes sterke begynnende kontaktposisjon, forventede tilbakebetalinger av skatt, og forventet positiv kontantstrøm fra driften i 2009, gjør oss godt posisjonert til å kapitalisere på mulighetene med en gang stabiliteten i boligsektoren begynner å materialisere seg, sier konsernsjefen.

Allerede i november ble det klart at aksjonærene får begrenset med utbytte for fjerde kvartal. Etter årets tre første måneder må derimot eierne se langt etter penger.

Les mer: Pulte uten utbytte

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.