NA24.no

Pulte bedre enn i fjor

Sist oppdatert:
Klarte ikke å leve opp til forventningene, men pengene triller inn.

Den amerikanske boligbyggeren Pulte Homes la onsdag kveld frem sitt resultat for fjerde kvartal. Underskuddet ble redusert, men ikke nok til å hindre at selskapet gikk på et betydelig tap.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjemarkedet var forberedt på bedre resultater, men Pulte klarte ikke leve opp til forventningene.

Regnet med mer
I løpet av de tre siste månedene av 2008 fikk selskapet et underskudd på 338,2 millioner dollar, 1,33 dollar per aksje. I tilsvarende periode året før hadde de et tap på 874,7 millioner dollar, 3,46 dollar per aksje.

Omsetningen ble nesten halvert til 1,65 milliarder dollar, fra 2,9 milliarder dollar i fjerde kvartal 2007.

Analytikerne ventet ifølge Thomson Reuters at tapet ville bli redusert til 71 cents per aksje fra en omsetning på 1,44 milliarder dollar.

- Forholdene for boligbyggerne tok enda et steg ned i løpet av fjerde kvartal. Forbrukerne har støtt på en økonomisk usikkerhet uten sidestykke som dramatisk påvirket kjøp av alle store ting, spesielt hjem, kommenterer konsernsjef Richard Dugas jr. i en uttalelse etter resultatet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Synkende forbrukertillit, overskudd av boliger som ligger for tvangssalg og et stramt boliglånsmarked har rammet bransjen.

- Disse faktorene kombinert med en eksepsjonelt svak økonomi og en oppgang i arbeidsledigheten over alle bransjer har gjort at mange potensielle boligkjøpere holder seg på sidelinjen for å vente på mer sikre utsikter i fremtiden, sier Dugas Jr.

Pengene renner inn
Til tross for det nedadgående markedet har boligentreprenøren nådd målene om å generere positiv kontantstrøm i kvartalet. Ved utgangen av året hadde de 1,7 milliarder dollar i kontanter, og en svært lav gjeldsgrad. Forholdsreglene de har tatt for å møte utfordringene med lavere volum i 2009.

- Pultes sterke begynnende kontaktposisjon, forventede tilbakebetalinger av skatt, og forventet positiv kontantstrøm fra driften i 2009, gjør oss godt posisjonert til å kapitalisere på mulighetene med en gang stabiliteten i boligsektoren begynner å materialisere seg, sier konsernsjefen.

Allerede i november ble det klart at aksjonærene får begrenset med utbytte for fjerde kvartal. Etter årets tre første måneder må derimot eierne se langt etter penger.

Les mer: Pulte uten utbytte

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere