*Nettavisen* Økonomi.

Pulte dårligst av alle

Foto: (Pulte/AFP/Montasje)

Det rådyre ekteskapet som skulle få sving på sakene har bare blitt sorgen.

Med ny partner skulle tronen gjenerobres, men kort tid etter at ekteskapet ble fullbyrdet har prestasjonen kun blitt dårligere.

Den amerikanske boligbyggeren Pulte Homes slo seg sammen med Centex i 2009 for å danne en ny kjempe innen boligbygging. Planen var at de som USAs største boligbygger skulle stå styrket i kampen om et stadig dårligere boligmarked.

Les mer: Pulte med ny partner

Istedenfor å åpne øynene til investorene viser en sammenstilling imidlertid at det motsatte er tilfelle.

SmarTrend har gjennomført en sammenligning mellom ulike selskaper innen sektoren for industrielle varer. Sammenligningen er basert på utviklingen i aksjekursen i forhold til de mest sammenlignbare selskapene. Her kommer Pulte Group spesielt dårlig ut.

Impotent utvikling
Aksjen til boligbyggeren inntar topplasseringen over de som har underprestert i forhold til resten. Med et tap på 4,29 prosent har de en suveren ledelse på nestemann, som er KB Homes med minus 3,8 prosent. DR Horton inntar tredjeplassen med et tap 2,98 prosent.

Kursen til luksusboligprodusenten Toll Brothers har prestert 2,63 prosent dårligere enn de sammenlignbare selskapene, mens Lennar har prestert 2,27 prosent dårligere.

I løpet av 2010 falt aksjekursen til Pulte Group med rundt 25 prosent, og fra topp til bunn i denne perioden har kursen blitt svekket med 50 prosent. Det innebærer at milliardverdier har forsvunnet. I dag prises selskapet til rundt 3,2 milliarder dollar.

Her kan du følge Pultes prestasjoner

Kastrert av krisen
Under finanskrisen ble Pulte Homes nødt til å stramme inn. Det var før sammenslåingen med Centex.

Les mer: Pulte uten utbytte

Opp gjennom årene har de finansielle prestasjonene svingt mye for Pulte.

Les blant annet: Pulte i medvind og Pulte bedre enn noensinne, og ikke minst Pulte bedre enn ventet

Selskapet har nylig kommet med en applikasjon for Apples iPhone, iPod Touch og iPad. Applikasjonen gjør det mulig å søke opp tilgjengelig boliger i de ulike boligprosjektene Pulte Homes er involvert i. I tillegg kan brukerne som laster ned tjenesten også finne ut av de ulike boligtypene selskapet tilbyr.

En oppsummering av denne saken ser vi frem til å finne i Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.