Pulte på Twitter

Foto: (Montasje)

Heftig respons etter debuten.

12.01.10 12:21

USAs største boligentreprenør forsøker å følge bølgen ved å være til stede på de sosiale nettverkene. For drøyt 15 måneder siden valgte Pulte Homes å bli med på nettverket Twitter.

Etter en laber start har publikum for alvor for øynene opp for selskapet. Totalt er det 2.937 som følger Pulte Homes på Twitter, og selskapet har twitret nærmere 650 ganger.

Dette gjør at kun 154.000 andre Twitterkonto følges mer enn Pultes, viser en oversikt fra Twittercounter. Totalt måler Twittercounter over 4 millioner forskjellige konto.

Kjendisene foran i køen
Øverst på listen troner skuespiller Ashton Kutcher. Over 4,33 millioner følger hans Twittermeldinger. Det er kun popsanger Britney Spears og skuespiller og talkshowvert Ellen DeGeneres som er i nærheten av Kutchers popularitet. De har henholdsvis 4,2 og 4,07 millioner som følger dem på det sosiale nettverket.

USAs president Barack Obama er fjerde størst med rett over 3 millioner følgesvenner. Talkshowdronning Oprah Winfrey har rett i underkant av 3 millioner som følger henne.

Pulte Homes er også på nettverket Facebook, men har ikke fått like stor respons der. Ifølge selskapets Facebook-side har de 903 fans. I tillegg har selskapet en egen mobilløsning for sitt eget nettsted.

De er også på YouTube, men har ikke slått like bra an der. Kun 38 abonnerer på Pulte Homes sine oppdateringer på YouTube.

Søker oppreisning
Pulte Homes har siden starten i 1950 solgt mer en halv million hjem til amerikanere. I august i fjor gikk Pulte Homes ut og annonsert at de har funnet seg en ny partner. Ved å fusjonere med Centex styrker boligbyggeren seg innen segmentet førstegangskjøpere.

Les mer: Pulte med ny partner

Ikke alle er like fornøyde med hvordan Pulte Homes har opptrådt i markedet. Noen legger skylden på boligbyggeren utnyttet ressurssvake boligkjøpere og den voksende boligboblen. Nå har de gått til massesøksmål mot Pulte Homes og krever oppreisning.

Les mer: Pulte med misfornøyde kunder

Økonomisk kastrert
Det børsnoterte boligentreprenørselskapet har i likhet med konkurrentene merket kollapsen i det amerikanske boligmarkedet hardt. I 2008 fikk selskapet et tap etter skatt på 1,5 milliarder dollar. Det dundrende underskuddet var en forbedring sammenlignet med 2007 da selskapet gikk på et tap på 2,3 milliarder dollar.

Tapet kom etter at omsetningen stupte til 6,3 milliarder i 2008 fra 9,3 milliarder i 2007.

Selskapet hadde til og med tredje kvartal 2009 et tap på 1,1 milliarder dollar. I samme periode hadde den samlede omsetningen falt til 2,4 milliarder dollar fra 4,6 milliarder dollar i samme ni måneders periode i 2008.

Følg aksjekursen til Pulte Homes

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.