*Nettavisen* Økonomi.

Punger ut 30 millioner - blir John Fredriksens nærmeste nabo

TILBAKE TIL RØTTENE: Konsernsjef Thomas Wilhelmsen punger ut cirka 30 millioner kroner for landsted på Nøtterøy sør for Tønsberg. (Bilder er tatt i 2009 på en konferanse på Aker Brygge) Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Wilhelmsen-sjef Thomas Wilhelmsen kjøper landsted på Nøtterøy og betaler trolig over 30 millioner kroner.

04.04.14 07:10

Nærmeste nabo er ingen ringere enn verdens rikeste nordmann John Fredriksen.

Ifølge Finansavisen fredag betaler konsernsjefen i Wilh. Wilhelmsen trolig mer enn 30 millioner kroner for Brevikveien 42 på Torød på Nøtterøy like sør for Tønsberg.

Se foto av landstedet nederst i saken

Selger er Liv Jorunn Michaelsen, kona til næringslivslederen og PGS-gründer Reidar Michaelsen.

Bygningsmassen er staselig, tomta stor og strandlinjen lang. Iendommen inkluderer to separate hytter, to brygger og en garasje. Wilhelmsen får i tillegg storslagen utsikt over Vrengen - indrefileten i den vestfoldske skjærgård.

Eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen i Advokat Johnsen Eiendomsmegling AS bekrefter overfor Øyene at stedet er solgt og at det skjedde uten annonsering.

Prisen ligger mest sannsynlig over 30 millioner kroner, skriver Øyene. Det ble utstedt et pantedokument på 35,1 millioner kroner på eiendommen den 11. mars 2014.

Hvis det tilsvarer prisen, er det 100.000 kroner mer enn rekorden som ble satt i Flekkkenveien på Tjøme for noen år siden. Der var det malermester Martin Thorendahl som solgte til Joakim Varner.

Eiendommen i Brevikveien har vært eid Liv Jorunn Michaelsen, kona til næringslivslederen Reidar Michaelsen. Han har slitt økonomisk de siste årene og har solgt unna flere eiendommer. Blant annet en hytte på Geilo til 35 millioner kroner, skriverØyene.

Klikk på bildet for å forstørre.

STASELIG LANDSTED: Brevikveien 42 Nøtterøy. Solgt i april 2014 til Thomas Wilhelmsen. Foto: Tom Brodin (Øyene)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.