NA24.no

Puppebilde-jubel i Se og Hør

Sist oppdatert:
Danske Se og Hør fikk rettslig medhold: Det er ikke straffbart å ta bilder av toppløse kjendiser.

Den danske TV-verten Andrea Elisabeth Rudolph ble i danske Se og Hør avbildet toppløs og høygravid på en strand nær sitt sommerhus.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Etter en ny dom fredag, slipper Se og Hørs sjefredaktør Henrik Qvortrup å betale dagbøter i saken om offentliggjøringen av bildene, men må imidlertid ut med en erstatning på 50.000 danske kroner.

Dette endrer avgjørelsen fra byretten i Frederiksberg, der Se og Hør fikk en straff på 20 dagbøter à 1000 kroner. I tillegg måtte ukebladet da betale 100.000 kroner for tort og svie.

Men nå ble det konkludert med at det ikke var straffbart å ta bildene, men at utformingen av oppslaget var krenkende for Rudolph.

Se og Hør er uansett fornøyd.

- Vi har fått landsrettens blå stempel, for at bilder tatt med telelinse på et offentlig sted sådan er i orden. Det er jeg selvfølgelig meget, meget glad for, sier Qvortrup til TV 2.

Jubler
Se og Hør er heller ikke sene med å publisere gladsaken på sine nettsider, illustrert med det omstridte bildet.

Der jubles det nærmest over at landsretten konkluderte med at det ikke var straffbart å ta bilder av offentlig kjente personer på en offentlig badestrand.

- Hvis man på et offentlig sted ikke kan ta bilde av en toppløs kjendis, som da ikke har vært redd for å bruke seksualitet for å ta seg opp karrierestigen, er det helt grotesk, sier Qvortrup på danske Se og Hørs nettsted.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere