*Nettavisen* Økonomi.

Puslete børsåpning

Pilene peker svakt opp på Oslo Børs.

04.03.08 11:04

Oslo Børs åpner dagen med en liten opptur.

NA24 - din næringslivsavis

30 minutter etter åpning er hovedindeksen opp 0,15 prosent til 420,03 prosent.

Aker Yards opp
Aker Yards, som har fått voldsom juling på børsen i det siste, har fått dagens største opptur.

Havyard Invest, kontrollert av Sævik-familien ønsker enda flere aksjer i verftsselskapet og i morgentimene meldte megler Pareto Securities at Havyard Invest har kjøpt 2,99 millioner aksjer til kurs 50 kroner. Inkludert tidligere kjøp har dermed Havyard kontroll over 8,8 millioner aksjer i Aker Yards.

Havyards adm. direktør opplyser til TDN Finans tirsdag at selskapet ikke vil kjøpe ytterligere aksjer i Aker Yards i denne omgang.

Etter at Kjell Inge Røkkes Aker solgte seg ut av Aker Yards for rundt ett år siden, har det stort sett gått nedover med verftsselskapet. Totalt har aksjekursen falt rundt 60 prosent det siste året. Siden nyttår er fallet på nærmere 30 prosent. Aker fikk rundt 100 kroner per aksje da de solgte seg helt ut.

I dag stiger Aker Yards 8,88 prosent til 49,05 kroner.

StatoilHydro handler i Brasil
StatoilHydro har signert en avtale med det amerikanske oljeselskapet Anadarko om å kjøpe sistnevntes halvdel av det meget lovende Peregrino-feltet. Dette gir StatoilHydro en 100 prosents eierandel og operatørskap for feltet. I tillegg kjøper StatoilHydro Anadarkos 25 prosents andel i Kaskida-funnet på dypt vann i Mexicogolfen. Prisen er 1,8 milliarder dollar.

StatoilHydro er ned 0,56 prosent til 158,60 kroner.

Nordsjøolje noteres i morgentimene til 100,72 dollar per fat.

Av de andre børslokomotivene stiger REC 3,66 prosent til 127,50 kroner, Telenor er opp 0,24 prosent til 105,75 kroner og Norsk Hydro er opp 2,16 prosent til 75,70 kroner.

Skogspause
Det trøblete Norske Skog steg tirsdag morgen kraftig på børsen. Klokken 9.43 ble aksjen suspendert fra handelen. Da var aksjen opp 9,81 prosent til 28,55 kroner. Meglerhuset Pareto var største nettokjøper.

Styret skal i dag avgjøre om de går inn for konsernledelsens forslag til et omfattende innsparingsprogram.

NRK meldte i morgentimene at det er kjent at Norske Skogs konkurrenter Stora Enso med Wallenberg-familien i spissen, og UPM Kymmina, forbereder et bud på Norske Skog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.