NA24.no

Puslete ukeslutt

Sist oppdatert:
Maratonuken er over på Oslo Børs.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oslo Børs fikk seg en liten nedtur på avslutningen av maratonuken. Over 80 selskaper har lagt frem sine kvartalsrapporter de siste fem dagene.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen endte ned 0,37 prosent til 402,24 poeng.

Oljeprisen fortsetter nedgangen og ett fat nordsjøolje ble fredag ettermiddag omsatt for 111,36 dollar fatet. Det er et fall på over to dollar det siste døgnet, og fallet bidrar til den labre ukesavslutningen i Oslo.

Den mest omsatte aksjen, Statoil Hydro, endte dagen med et fall på 1,23 prosent til 153 kroner. En annen tungvekter falt enda mer. Gjødselkonsernet Yara falt 3,85 prosent til 300 kroner.

Barbarisk
Flere selskaper falt imidlertid stygt på ukens siste dag. Aller verst gikk det utover spillprodusenten Funcom, som la frem sin kvartalsrapport fredag. Med lanseringen av barbaren Conan strømmer omsider pengene inn, men resultatet er foreløpig blodrødt.

Inntektene endte på 13 millioner dollar, én million høyere enn selskapet tidligere har signalisert til markedet, mens driftsresultatet viste et underskudd på 5,7 millioner dollar.

Aksjen ble ihvertfall slaktet på barbarisk vis og endte ned 20,49 prosent til 16,30 kroner.

Birdsted hadde heller ikke noe hyggelig ukesavslutning, og må konstatere et kursfall på 15,56 prosent til 5,70 kroner.

Schibsted bak skjema
I påvente av etableringen av Media Norge klarer ikke mediegiganten Schibsted helt å leve opp til forventningene.

Konsernet fikk i andre kvartal et resultat før skatt på 258 millioner kroner. Det er et lite stykke bak analytikernes forventninger på 310 millioner, som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant ti analytikere. Resultatet er også langt bak andre kvartal i fjor, som endte med et solid overskudd på godt over en halv milliard kroner.

På inntektssiden leverer imidlertid mediegiganten, med en omsetning på 3.574 millioner kroner (forventet 3.546). Driftsresultatet (EBITA) kom ut som ventet på 426 millioner.

- Det vi gjør nå er å forberede oss på litt slakkere markeder, sa finansdirektør Trond Berger på Schibsteds kvartalspresentasjon.

Schibsted-aksjen falt 3,47 prosent til 139 kroner.

Laksekjempen
Oppdrettsselskapet Marine Harvest la andre kvartal på bordet denne morgenen også, og overrasket med bedre tall enn det som var ventet.

I andre kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på minus 16 millioner kroner, mens analytikerne på forhånd ventet et resultat på minus 35 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Selskapet, som i lengre tid har slitt fiskehelseproblemer på anleggene i Chile, fikk et driftsresultat før verdijustering av biomasse på 145 millioner kroner, mot 338 millioner kroner i samme fjorårsperiode. Analytikerforventningene lå på 87 millioner kroner.

- Marine Harvest er ikke fornøyd med de finansielle resultater for gruppen i annet kvartal. Vi har imidlertid implementert flere kraftfulle operasjonelle tiltak og er fornøyd med bedringene vi har oppnådd så lang i Skottland og Chile, sier administrerende direktør Åse Aulie Michelet i Marine Harvest.

Aksjen endte til slutt opp 1,39 prosent til 3,65 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere