NA24.no

Pusser opp Folkets Hus uten tariffavtale

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Folkets Hus i Oslo blir rehabilitert av et selskap uten tariffavtale.

Oslo (ANB): Det stormer igjen rundt Folkets Hus. I vår var det midlertidig ansatte servitører uten tariffavtaler som serverte på LO-kongressen. Nå pusses kontorene i Folkets Hus opp av en entreprenør som ikke har tariffavtale for arbeiderne sine. Det melder magasinett.org .

De største eierne i Oslo Kongressenter Folkets Hus BA er LO og LO-forbundene. Byggherre for oppussingsarbeidene er Oslo Kongressenter Folkets Hus, mens en rekke LO-forbund er leietakere i Folkets Hus.

Administrerende direktør Stein Edvard Skogli i Oslo Kongressenter Folkets Hus BA påpeker overfor avisen at entreprenøren Bentzenbygg skal gi tarifflønn og ellers ha ordnede forhold for sine ansatte, selv om det ikke er tariffavtale i selskapet.

- Vi følger det som vårt styre og våre eiere har pålagt oss. Det er i første omgang å velge bedrifter med tariffavtale. I de tilfeller vi velger bedrifter som ikke har tariffavtaler, skal vi ha dokumentert at de har tarifflønn som et minimum og ordnede arbeidsforhold. Dette står skriftlig nedfelt i kontrakten med Bentzenbygg, sier Skogli til magasinett.org.

Petter Vellesen, leder av Oslo Bygningsarbeiderforening, sier at Folkets Hus må anstrenge seg mer for å finne entreprenører med tariffavtale. Han frykter Folkets Hus har sett mest på pris. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere