*Nettavisen* Økonomi.

Pust i bakken på Børsen

Oslo Børs tok seg en pust i bakken tirsdag. Sjekk børsgjennomgangen her:

25.04.06 17:01

Etter fem dager med oppgang var det tilbakegang tirsdag Ved avslutningen var Hovedindeksen ned 0,8 prosent til 419,13 poeng. Den siste uken har imidlertid indeksen steget 3,5 prosent.

Så langt i år har dermed indeksen steget 26 prosent.

Nedgangen kommer til tross for at oljeprisen har styrket seg i løpet av dagen. Iran har tidligere signalisert at de ikke vil bruke oljen som et pressmiddel mot Vesten og FN Sikkerhetsråds kampanje mot det oljerike landets atomprogram. Nå har de hintet frempå at de likevel kan komme til å true med stans av oljeeksporten og redusert produksjon.

Ved avslutningen var oljelokomotivene Statoil, Hydro og DNO ned. Førstnevnte falt 1,9 prosent, mens de to andre falt 1,9 og 4,6 prosent.

Ellers var det god trykk i offshoreselskapene. Kristian Siems Subsea 7 løftet seg hele 7 prosent. Enda mer trykk var det i det lille oljeselskapet Altinex, og aksjen steg hele 16,7 prosent. Altinex fortsetter altså oppturen uten at det foreligger noe nytt fra selskapet. I går ble det kjent at bjellesau og ekstremtrader Idar Vollvik hadde benyttet seg av forrige uke til å skaffe seg flere aksjer i Altinex. Aksjen stiger 7,69 prosent.

Sterkt gjorde også Ementor det, etter gode kvartalstall. Til slutt endte aksjen opp 3,3 prosent.

Taperlisten i dag var preget av det høytflyvende gullselskapet IGE. Denne aksjen falt 9,4 prosent tirsdag, men aksjen har likevel steget 13,5 prosent den siste uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag